Management inom hotell och besöksnäring

Bunden | Stockholm

Management inom hotell och besöksnäringen, utbildar dig för en karriär inom hotell och besöksnäringen, en av Sveriges snabbast växande industrier.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

7 september 2021

Ansök på tec.se

Restplatser finns!

Sista ansökningsdatum

16 maj 2021

Om utbildningen

För dig som siktar på en ledande roll inom hotell- och besöksnäringen.

Efterfrågan på operativa ledare med kunskap om ekonomi, projektledning och medarbetarfrågor är enormt stor. Hos oss får du exakt den spetskompetens som branschen efterfrågar. Det här är vägen till en snabb karriär, har du tidigare erfarenheter från branschen går det ännu snabbare.

Leda och motivera
Utbildningen fokuserar på värdskap, ledarskap och försäljning/marknadsföring i digitala kanaler. Även ämnen som interkulturella relationer, hållbar utveckling och säkerhet gör att utbildningen ligger i framkant. Du lär dig leda och motivera medarbetare i den dagliga driften.

Yrkesverksamma lärare
Majoriteten av föreläsarna på utbildningen arbetar själva inom branschen och har ett stort kontaktnät. Detta ger även dig kontakter i branschen och en verklighetsskildrande studietid.

Turism- och hotellnäringen växer
Kompetensbrist är ett hot mot ökad tillväxt och utveckling inom besöksnäringen. Branschen behöver ett professionellt mottagande av engagerade och serviceinriktade medarbetare. Sverige som besöksland attraherar fler och fler utländska besökare som behöver boende och service. Det finns ca 2 000 hotell i Sverige och det byggs hela tiden fler.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Det är därför inte så konstigt att ungefär 9 av 10 har ett kvalificerat jobb när de tar examen från oss.

Nära samarbete med branschen
Travel Education Centre har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp bl.a: SCR Svensk Camping, Radisson Blu Hotels, First Hotels, Scandic Hotels, Högberga Gård, Hilton Hotel, D2O – Hospitality Performance Management, Vuxenutbildningen/Norrtälje, Gigger – digitala bemanningslösningar, Caliber Hospitality.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Se filmen om studiemedel

Möjliga yrkesroller efter utbildningen
Avdelningschef eller mellanchef inom hotell och besöksnäringen
Platsansvarig på mindre anläggning
Supervisor, Team Leader, Shift Leader, Service Manager
Ansvarig för housekeeping
Driftansvarig på hotell exempelvis reception, bokning och konferens
Verksamhetsansvarig på mindre företag

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TEC Travel Education Centre AB

Webbplats

Telefon