Kvalitets- och Produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion

Bunden | Borås

Den här utbildningen passar Dig som vill utveckla företags produktions- och kvalitetsfunktioner och miljöarbete.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

24 augusti 2020

Ansök på nordiskatextilakademin.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 september 2021, 1 september 2022

Om utbildningen

Den här utbildningen passar Dig som vill utveckla företags produktions- och kvalitetsfunktioner och miljöarbete. Om Du brinner för miljö och utvecklingsarbete är det här en karriärväg för Dig!

Du får specialiserade kunskaper som ger en överblick över de faktorer som påverkar den textila värdekedjans komponenter och system, om tillverknings- och kvalitetsprocesser, om förutsättningar och arbetssätt i textil handel. Du lär Dig också att göra relevanta produktbedömningar utifrån material och materialblandningar, och hur produktens hållbarhet påverkas av den textila värdekedjan komponenter, system och flöden.

Utbildningen Kvalitets- och produktionsutvecklare som ger dig möjlighet till ett spännande och utvecklande arbete både i Sverige och utomlands. De yrkesroller som utbildningen kan ge i framtiden kommer att tillhöra nyckelrollerna i konfektionsbranschen då kvalitet, cirkularitet och hållbarhet är modebranschens stora framtidsfrågor och grundfundament.Många av de svenska företagens textila produktion är idag förlagda i bland annat Asien. För våra inhemska företag är det därför viktigt att ha tillgång till kompetenta människor som kan upprätta kvalitetskrav och se till att dessa följs även om produktionen sker på andra sidan jordklotet. I detta arbete har Kvalitets- och produktionsutvecklingen en nyckelroll. Utbildningen ger dig bland annat kompetens att utveckla ett företags kvalitetsarbete, genomföra förbättringsåtgärder på produkten och produktionskvalitén samt fungera som rådgivare i kedjan från design till konsument.Utbildningen har praktiskt fokus där teori varvas med praktisk kunskap i syfte att få fram anställningsbara kvalitetstekniker som redan från dag 1 kan göra skillnad hos sin arbetsgivare. Kombinationen av teoretiskt lärande och möjligheten att praktiskt prova dina kunskaper inom LIA ger dig stora konkurrensfördelar på vägen mot ditt arbete. Genom Nordiska Textilakademin stora nätverk inom branschen har du dessutom unika möjligheter att bygga ett starkt kontaktnät för framtiden.

I utbildningen till Kvalitets- och produktionsutvecklare har du möjlighet att genomföra ditt examensarbete på plats i de producerande länderna och därmed optimera din praktiska erfarenhet. Utbildningen ger en unik chans till en fantastisk och spännande karriär i branschen.

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i Nordiska Textilakademins utbildningsmetod.
All undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område.
Undervisningen präglas av direkt koppling mellan teori och praktik.

Under studietiden finns även möjlighet att göra mäss- och trendresor till exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Paris, München, London och Berlin.

Möjliga yrkesroller är:
Kvalitetstekniker, textil produktion
Kvalitetskoordinator, textil produktion
Projektkoordinator, textil produktion
Produktionstekniker, textil produktion
Produktionsutvecklare, textil produktion
Miljö- och hållbarhetsarbete inom textila företag

KURSÖVERSIKT - 400 YRKESHÖGSKOLEPOÄNG
OBLIGATORISKA KURSER
Affärs- och produktionsengelska
Affärskunskap
Examensarbete
Hållbar design och produktutvecklingsprocess
Hållbar utveckling
Kommunikation
LIA - lärande i arbete

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Stiftelsen PROTEKO - Nordiska Textilakademin