Stödpedagog

Distans | Östersund

Få fördjupad kunskap inom individanpassat vardagsstöd samtidigt som du får den kompetens som krävs för att kunna ta en mer ledande roll i teamet!

1 augusti 2021

Ansök på hermods.se

1 augusti 2022

Brinner du för att skapa bästa möjliga förutsättningar för individens utveckling och livskvalitet? Känner du dig mogen att inspirera och vägleda dina arbetskollegor i det pedagogiska arbetet? Då är utbildningen Stödpedagog något för dig. Utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom individanpassat vardagsstöd samtidigt som du får den kompetens som krävs för att kunna ta en mer ledande roll i teamet för att stärka kvalitén på brukarstödet. Utbildningen ges på distans och halvfart så att du har möjlighet att kombinera arbete och studier.

Efter utbildningen

Efter utbildningen till Stödpedagog har du fördjupad kunskap om intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt dess orsaker och konsekvenser. Du lär dig om pedagogiska teorier, metoder och arbetssätt. Utbildningen ger dig kompetens inom organisationsarbete samt ger dig färdigheter för att kunna ta ett utökat ansvar på arbetsplatsen vad gäller planering, handledning och utveckling. Efter utbildningen kan du arbeta som stödpedagog på olika boenden enligt SOL och LSS, korttidsboende för barn/ungdomar och vuxna eller som personlig assistent. Du kommer att tillsammans med verksamhetsansvarig kunna leda teamet samt utveckla den pedagogiska verksamheten.

Innehåll och upplägg

Denna utbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, diskussioner, uppgifter och annan daglig kommunikation är webbaserad och sker via Hermods lärplattform eller via onlinemöten. Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen ett antal fysiska träffar varje termin som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. I Karlskrona innehåller utbildningen Stödpedagog på distans totalt 10 fysiska träffar och i Östersund och Göteborg innehåller utbildningen totalt 8 fysiska träffar. Det är också ett tillfälle för social samvaro med kurskamrater och utbildare. Utbildningen innehåller en LIA-period där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

• Dokumentation och kvalitetssäkring, 15 yhp
• Etik och professionellt förhållningssätt, 15 yhp