Lärarassistent - inriktning integration och specialpedagogik

Distans | Gustavsberg

Omfattning 225 YH-poäng (ca 1 år)

1 augusti 2022

Ansök på varmdo.se

Lärarassistent med inriktning integration och specialpedagogik är en ett-årig yrkeshögskoleutbildning på distans som ger dig en bra teoretisk och praktisk grund för arbete i skolan.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som lärarassistent med specialpedagogiska insatser och andra arbetsuppgifter som avlastar läraren.

Du kan också arbeta som till exempel studiehandledare på modersmål med elever som är nyanlända, har behov av studiehandledning på sitt modersmål eller på annat sätt stöd i sin flerspråkighet och språkutveckling

Efterfrågan på utbildade lärarassistenter är stor så du har goda chanser att få jobb efter avslutad utbildning.

KURSER SOM INGÅR I UTBILDNINGEN
Det svenska samhället och skolans värdegrund 10 p.
Digitala verktyg och medier i skolan 10 p.
Examensarbete 15 p.
Lagstiftning, styrdokument och riktlinjer för skolan och asylprocessen 15 p.
Lärande i arbete 1, LIA 1 15 p.
Lärande i arbete 2, LIA 2 30 p.
Neuropsykiatriska och andra funktionsnedsättningar, tal- och språkstörningar 20 p.
Pedagogik 55 p.
Psykisk ohälsa hos barn och unga 30 p.
Språkutveckling, flerspråkighet och studiehandledning 25 p.
Totalt 225 poäng

Utbildningen är en distansutbildning med 1-2 webbföreläsningar per vecka. I utbildningen ingår också två fysiska helgseminarier per termin, fredag-lördag. Det ger dig som redan arbetar som till exempel lärarassistent, elevassistent, studiehandledare eller som annan extraresurs i skolan möjlighet att delta samtidigt som du kan fortsätta arbeta. Det gör också att du kan delta var du än bor i landet.

NÄSTA UTBILDNINGSOMGÅNG STARTAR AUGUSTI 2022

Värmdö kommun, Komvux Värmdö