Bryggeritekniker

Bunden | Kristianstad

Som bryggeritekniker i ett mindre bryggeri arbetar du med allt från de kemiska och biologiska processerna till buteljering och försäljning.

Omfattning 215 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

16 augusti 2021

Ansök på kristianstad.se

Sista ansökningsdatum

15 maj 2021

Om utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta i ett mindre bryggeri.
Som bryggeritekniker i ett mindre bryggeri arbetar du med allt från de kemiska och biologiska processerna som sker under tillverkningen till att buteljera och planera inför försäljning till kund. En annan viktig del är att vara väl förtrogen med gällande lagstiftning med inriktning på till exempel gällande alkohol- och livsmedelslagstiftning. Kunskaper kring de råvaror som används och på vilket sätt de påverkar smak, doft med mera på drycken är andra viktiga delar att kunna i den framtida yrkesrollen.
Viktiga personliga egenskaper i denna yrkesroll är ett stort personligt engagemang i kombination med nyfikenhet, stor noggrannhet samt en god förmåga till analytiskt och logiskt tänkande.
Kurser som ingår i utbildningen är bryggeriteknologi, produktionsteknik, kvalitetskunskap, marknadskommunikation, examensarbete och Lärande i arbete (LIA). På LIA:n ges möjlighet att arbeta praktiskt och realisera de teoretiska kunskaperna under handledning ute på en arbetsplats. Här ges också möjlighet att skapa nätverk och kontakter inför kommande anställningar inom branschen.
Den teoretiska delen av utbildningen kommer att ske genom föreläsningar, seminarium med mera i nära samarbete med olika lokala aktörer i Kristianstad med omnejd.

Utbildningen utökar sitt kursinnehåll inför utbildningsstarten i augusti 2021 med en ny kurs i destillering. I kursen får du lära dig om råvaror, jäsning, destillering och lagring relaterat till spritdrycker gjorda av spannmål.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen