Industriell automationstekniker

Bunden | Karlskoga

Utbildningen ”Industriell automationstekniker” syftar till att ge den studerande en aktuell och kvalificerad kompetens inom industriell automation.

1 september 2021

Ansök på apply.yh-antagning.se

Utbildningen ”Industriell automationstekniker, 400 YHP” syftar till att ge den studerande en aktuell och kvalificerad kompetens med god bredd för att kunna arbeta som automationstekniker.
Utbildningen skall ge studenterna kunskaper och färdigheter att självständigt driftsätta, underhålla och i begränsad omfattningen modifiera och vidareutveckla industriella automationssystem i praktiken.
Automationstekniker är en sammanfattande benämning på ett brett yrkes. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på verksamhet och man kan arbeta inom både industri, fastighetsautomation, försäljning av automationsutrustning och service/konsultföretag.

Efter avslutad utbildningen kan den studerande arbeta som
- Automationstekniker
- Styr- och reglertekniker
- Programmerare och underhållstekniker inom automation.

Målet med utbildningen är att ge studenterna:
• Goda kunskaper i att felsöka och underhålla automationsanläggningar inom tillverkningsindustrin.
• Goda kunskaper i att kunna installera, ställa in, köra igång samt underhålla automatiskt styrda anläggningar.
• Goda kunskaper att konfigurera, programmera och utveckla automationsanläggningar.
• Goda kunskaper i industriell automation samt ett produktionsekonomiskt tänkande.
• Goda kunskaper om programmering av PLC.

Karlskoga kommun/Vuxnas lärande