Specialistundersköterska Psykisk ohälsa/Skötare

Bunden | Örebro

Utbildningen ger dig som kompetens att bemöta personer med psykisk ohälsa och dess närstående samt vara ett stöd i rehabiliteringen.

Omfattning 200 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2021

Ansök på orebro.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Det här är en yrkeshögskoleutbildning för dig som är undersköterska, och som vill specialisera dig inom psykisk ohälsa. Utbildningen ger dig kompetensen att bemöta personer med psykisk ohälsa och dess närstående och vara ett stöd i rehabiliteringen.
Det krävs allt högre kompetens för att arbeta inom vården med människor i utsatta tillstånd. Dessutom ökar personalbehovet i takt med att den psykiska ohälsan ökar.

På utbildningen får du kunskaper i att kunna hantera olika etiska
dilemman och identifiera, analysera och välja behandlingsmetoder. Du kommer även ha kompetens för att utveckla vården, kunna medverka i och driva olika förbättringsprojekt.

Du som funderar på att söka utbildningen arbetar förmodligen redan i dag inom vården och vill utveckla din kunskap inom just detta område.
Efter avslutad utbildning finns stora möjligheter att göra karriär inom området.

Efter utbildningen kan du arbeta som specialistundersköterska/Skötare inom psykiskt ohälsa.

Arbetssätt och arbetsformer
Studierna bedrivs på halvtid. En dag i veckan är du på skolan, Campus Risbergska i Örebro. Utöver det förväntas du lägga motsvarande 1,5 dag på att studera på egen hand.

I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbete) i fyra veckor. Då är utbildningen förlagd på en arbetsplats. Dessa veckor läser du på heltid och följer ett schema som du får på arbetsplatsen.

Du förväntas delta i all undervisning på skolan och följa arbetsplatsens tider vid LIA.

På utbildningen använder vi oss av lärplattformen Fronter för kommunikation mellan lärare och studerande. Därför måste du ha tillgång till en dator eller läsplatta som kan kopplas upp mot skolans trådlösa nätverk under studietiden.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Örebro kommun Yrkesutbildningscenter