Socialpedagog

Distans | Piteå

Är du på jakt efter ett jobb där du får arbeta mot psykisk ohälsa, sjukdomar, beroendeproblematik, samsjuklighet, kriminalitet och trauman/kriser?

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2021

Ansök på lernia.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Som socialpedagog blir du en viktig resurs inom samhällsfrågor där människan är i fokus. Psykisk ohälsa, sjukdomar, beroendeproblematik, samsjuklighet, trauma och kriminalitet är några av de områden där socialpedagogen verkar. Du får både en teoretisk och praktisk förståelse av sociala frågor som du sedan kan applicera i arbetslivet. En fjärdedel av utbildningen är praktik vilket gör att du också knyter kontakter i branschen redan under tiden du studerar.

Efter utbildningen besitter du viktiga kunskaper om bland annat sambanden mellan uppväxtmiljö och socialt utanförskap, samtalsmetodik och konflikthantering och hur vårdkedjor och lagstiftningen fungerar. Prognosen för jobb efter utbildningen är mycket god – rekryteringsbehov finns över hela Sverige.

Utbildningen är på distans men innehåller sex fysiska träffar på plats i Piteå, detta underlättar för dig som inte kan eller vill flytta. Ansök redan idag så du inte missar chansen.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon