Byggnadsingenjör hållbart byggande

Bunden | Solna

Byggnadsingenjör med inriktningen Hållbart byggande leder till arbete i produktion av ny- och ombyggnationer med fokus på olika aspekter av hållbarhet

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2022

Ansök på nackademin.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle? Byggnadsingenjör med inriktningen Hållbart byggande leder till arbete i produktion av ny- och ombyggnationer med fokus på olika aspekter av hållbarhet, exempelvis genom materialval och energieffektivisering.

Arbeta som Byggnadsingenjör inom Hållbart Byggande
Som byggnadsingenjör kan du arbeta som konsult eller anställd, på en mindre eller en väldigt stor arbetsplats, inne på ett kontor, ute på bygget eller både och. Det är ett omväxlande, varierande, stimulerande och socialt arbete där du använder såväl teoretiska som praktiska färdigheter, och du får utlopp för både kreativitet och innovation.

Utbildningen
Utbildningen Byggnadsingenjör hållbart byggande innehåller bland annat bygg- och betongteknik, du kommer att få kunskap om olika material och deras egenskaper. Du får utbildning i CAD och BIM för att kunna tolka och producera ritningar i 2D och 3D. Du lär dig om ROT, hållbar utveckling, ledarskap och mycket mer.

Yrkesroller efter utbildningen
Byggandet ökar kraftigt med nya bostäder och tillhörande service och infrastruktur i framför allt storstadsregionerna. Det finns också ett överhängande behov av upprustning av bostäder. EU:s miljömål och energieffektiviseringsdirektiv sträcker sig fram till 2050, vilket gör att byggingenjörskompetensen som utbildningen ger kommer att vara attraktiv i många år framöver.

Som byggnadsingenjör med inriktning mot hållbart byggande kan du arbeta på såväl mindre som medelstora och stora byggföretag i yrkesroller som till exempel:

• Entreprenadingenjör – planering, inköp, kundkontakter och kontraktsadministration tillsammans med arbetschef och platschef nära produktionen
• Energisamordnare
• KMA-administratör – ansvarig för kvalitet, miljö och arbetsmiljö
• Kalkylingenjör – beräkna anbud
• Arbetsledare, bygg och anläggning – ansvarig för daglig drift tillsammans med platschef

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Nackademin AB