Design och konstglas

1 september 2021

Ansök på riksglasskolan.nybro.se

1 september 2022

Utbildningen omfattar ett års studier på heltid och vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet inom glasblåsning och förädling och som vill fördjupa din kreativitet i det magiska materialet glas. Utbildningen baseras på en individuell studieplan där förutsättningar och intressen är grunden för studierna. Studierna kan innehålla fokus på glasblåsning eller gravering med olika sliptekniker eller en kombination av dessa.

Genom yrkeshögskoleutbildningen erhåller du kunskaper för att skapa, forma och designa produkter som har fokus på ett kommersiellt värde. Efter utbildningen kan den studerande få anställning på glasföretag, i mindre eller medelstora glashyttor eller i närliggande områden som efterfrågar kompetens som brukskonsthantverkare.

Nybro kommun