Applikationsutvecklare till iPhone och Android

Bunden | Stockholm

Som applikationsutvecklare tar du fram och underhåller appar till olika mobila enheter.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

22 augusti 2022

Ansök på iths.se

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

1 maj 2022

Om utbildningen

Som applikationsutvecklare tar du fram och underhåller appar till olika mobila enheter. Du behärskar att skapa appar native med Swift till iOS och Android men också via olika webbverktyg som t.ex. React Native.

Vem är du?
Som applikationsutvecklare är du kreativ, gillar att komma på smarta, coola och innovativa lösningar och ser inga gränser med hur vi kan utveckla samhället med hjälp av IT. Du lär dig fler programmeringsspråk vilket ger dig en bred grund att stå på och det öppnar många dörrar som utvecklare. Det är en utbildning för dig som är kreativ och vill arbeta med att skapa funktionella och snyggt designade appar. IT-branschen är i stort behov av nya utvecklare, och du kommer därför ha stora möjligheter när du har fått din examen. Du drivs av kreativitet och tycker om att lösa problem och hitta smarta lösningar. Du brinner för applikationsdesign och skapandet av appar till Android, iPhone och iPad. Du gillar att arbeta praktiskt med stark koppling mellan teori och praktik. Utbildningen ger dig ett helhetsperspektiv inom design, teknik, att arbeta i projekt och att förstå beställarens behov.

Under utbildningen
Du kommer bli expert på applikationsutveckling där du får lära dig att självständigt bygga professionella mobilapplikationer (native och crossplattform) Du får lära dig att självständigt bygga professionella mobilapplikationer (native och crossplatform) med hjälp av programeringsspråken C#, Android, Javascript och Swift. Under utbildningen lär du dig att designa användarvänliga gränssnitt och vyer som passar för både Android, iPhone och iPad. Du får lära dig att planera, genomföra projekt och säkerställa att förväntat resultat uppnås. Du kommer besitta en teknikkompetens men också den viktiga förståelsen för hur du arbetar i projektform. Under kursen LIA (Lärande I Arbete) där du har praktik på ett företag skapar du dig värdefull erfarenhet och ett kontaktnät för kommande arbete. IT-Högskolans är unika med en dedikerad företagspool där du som student får tillgång till dedikerade företag med anställningsbehov inför din LIA-kurs. Våra lärare är från IT-branschen vilket gör att de besitter den senaste kunskapen och har en stark näringslivsanknytning.
Under din praktik, LIA, får du praktisera allt det du lärt dig under ditt första år på utbildningen. IT-Högskolan har en tydlig LIA-process för de studerande vilket underlättar matchningen mot rätt företag. Läs mer om IT-Högskolans LIA-process här.

Efter utbildningen
Efter utbildningens slut har du spetskompetensen inom Applikationsutveckling som IT-branschen efterfrågar. I vårt kontaktnät har vi en mängd IT-bolag som söker dig som utbildad Applikationsutvecklare. Det här är vår bredaste utbildning där du lär dig flera programmeringsspråk vilket gör att du själv kan välja din inriktning i yrkeslivet.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• Applikationsutvecklare
• Applikationsprogrammerare
• Applikationsspecialist

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

IT-Högskolan Stockholm AB

Webbplats

Telefon