Internationell transportlogistiker

Malmö | Bunden

Utbilda dig till transportlogistiker och arbeta med att skapa hållbara och effektiva transporter och leveranser inom handeln.

1 augusti 2020

Ansök på hermods.se

5 maj 2020

1 augusti 2021, 1 augusti 2022

Som transportlogistiker arbetar du med transporter av varor hos företag och verksamheter. Du arbetar med planering, organisering och verkställande av transporter på ett så effektivt och lönsamt sätt som möjligt. Transportbranschen blir allt mer global och står inför stora förändringar i och med ökad e-handel och krav på flexibla och effektiva leveranser vilket ställer krav på aktuell kompetens. Utbildningen förser dig med rätt färdigheter inom transport och logistik som bereder dig på en internationell karriär om så önskas.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som transportlogistiker, transportplanerare eller transportledare på olika företag. Du har kunskap om olika transportflöden samt lagar och regler som styr nationell och internationell handel. Du kan ansvara för hela transportkedjan samt hitta effektiva transportupplägg och planera logistik- och transportsystem på ett hållbart och energieffektivt sätt. Utbildningen ger dig kunskap inom tullhantering, lastplanering samt olika betalningsformer.

Innehåll och upplägg

På Hermods arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande och att du som studerande får pröva de teoretiska delarna i utbildningen mot verkligheten i praktiska moment. På så sätt stimuleras du att se hur de teoretiska kunskaperna kommer att användas i den framtida yrkesrollen. Denna utbildning bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagd studietid och resterande tid ägnas åt självstudier. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

• Branschengelska och Transporttyska, 25 yhp
• Examensarbete, 20 yhp