Arbetsledare inom måltidsservice

Tranås | Distans

Som arbetsledare inom måltidsservice skapar du en positiv matkultur, en helhetsupplevelse av måltiden vilket bidrar till goda matvanor.

1 januari 2021

Ansök på tucsweden.se

1 januari 2022

Att vara arbetsledare inom måltidsservice är ett spännande yrke där du använder såväl dina kulinariska, som sociala och ekonomiska kunskaper. Utbildningen riktar sig till bland annat dig som redan idag arbetar inom måltidsservice och vill ta ett karriärkliv. Eller så jobbar du i en arbetsledande roll och vill bygga på med teoretiska kunskaper. Upplägget med 50 % utbildningstakt under två år på distans, där du själv väljer när du vill studera, passar perfekt för dig som vill arbeta och utbilda dig samtidigt.

VAD FÅR DU LÄRA DIG?
Varje dag serveras ca 3 miljoner måltider i grundskola, förskola, äldreomsorg och på sjukhus. Här är det viktigt att maten är näringsriktig och anpassad efter individens behov. Utbildningen ger dig rätt kompetens inom alla delar av detta mångsidiga yrke. Du får förmågan att självständigt leda en personalgrupp, samt hantera samtal och ge konstruktiv feedback för att gruppen ska utvecklas positivt.

Du lär dig att göra arbetsschema och bemanna organisationen effektivt, och att bemöta personal och gäster från olika kulturer på ett bra sätt blir naturligt för dig. Ekonomi är en viktig del i yrkesrollen och du lär dig budget, löpande bokföring och kalkylering. Detta är också en utbildning för dig med ett stort kulinariskt intresse. Du blir duktig i matsedelsplanering och näringsvärdesberäkning, och får fördjupade kunskaper om matallergier och sjukdomar där specialkost krävs.

LIA – LÄRANDE I ARBETE
En del av dina studier är förlagda till en arbetsplats på så kallad LIA, Lärande i arbete. Under handledning får du bl.a. kunskap att reflektera, analysera och se möjligheterna till innovativa lösningar för att utveckla verksamheten.

EFTER EXAMEN
Efter avklarad utbildning kan du arbeta i en arbetsledande roll eller som arbetsledare inom måltidsservice. För att skapa en positiv matkultur, en helhetsupplevelse av måltiden som bidrar till goda matvanor, är behovet av motiverad och kompetent personal stort. Därför är du efter examen mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

SAMARBETE MED ARBETSLIVET
Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola