Lärlingsutbildning inom traditionellt hantverk

Stockholm | Bunden

Förkovra dig i ditt hantverksyrke hos en erfaren handledare och efter examen eller gesällbrev ta anställning eller starta eget.

26 augusti 2019

Ansök på hantverksakademin.se

22 april 2019

1 augusti 2020, 1 augusti 2021

Hantverksakademin är en yrkeshögskola som utbildar enligt modellen modern lärlingsutbildning. Utbildningens mål är att möta behovet av en tidsenlig arbetsplatsförlagd yrkesutbildning som gynnar både branscher och studenter.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
På Hantverksakademin är studierna till 80 % arbetsplatsförlagda och till 20 % skolförlagda med teoretisk undervisning. En dag i veckan är vikt för de skolförlagda kurserna som är Hantverkshistoria, Företagande för hantverkare, Juridik för hantverkare, Marknadsföring och kommunikation samt Estetisk fördjupningskurs. De teoretiska kurserna har tydlig koppling till yrket.

LIA - LÄRANDE I ARBETE
LIA innebär att utbildningen är förlagd till en arbetsplats, lärlingsplats, där du får möjlighet att tillämpa och utveckla de praktiska och teoretiska kunskaperna i verkligheten. Lärandet på lärlingsplatsen innebär också att du får värdefulla kontakter i din bransch som mycket väl kan leda till jobb direkt efter avslutade studier. Under utbildningstiden är du studerandemedlem i Stockholms Hantverksförening.

HANTVERKSYRKEN
Som studerande på Hantverksakademin kan man utbilda sig inom mer än 60 traditionella hantverksyrken, så kallade smala yrken. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Till hösten 2019 har vi följande yrkesinriktningar: attributmakare, bokbindare, brodös, bryggare, båtbyggare, bössmakare, charkuterist, ciselör, dekopör, dekorationsmålare, dekormålare, dockmakare, emaljerare, finsnickare/inredningssnickare, fönsterrenoverare/fönsterhantverkare, förgyllare, gardinmakare, gjutare/konstgjutare, glasblåsare, glasrestauratör, gravör, guldsmed, gördelmakare, handskmakare, hattmakare, juvelfattare, kakelugnsmakare, kapellmakare, keramiker, kopparslagare, korgmakare, kristallkronemakare, körsnär, maskmakare, maskör, mattrestauratör, metallrestauratör, metalltryckare, modist, murare, musikinstrumentmakare, målningsrestauratör, möbelrenoverare, möbelrestaurerare, möbelsnickare, paraplymakare, patinör, perukmakare, pralinör, rammakare/konstinramare, repslagare, riggare, sadelmakare, segelmakare, silversmed, skeppstimmerman, skomakare, skräddare, skyltmakare, slipmästare, smed, spinnare, stenhuggare, stickare, stuckatör, tapetmakare, tapetserare, timmerman, träbildhuggare, tunnbindare, tygtryckare, typograf, urmakare, verktygsmakare, väskmakare, vävare, ystare och ädelstensslipare.

Finns inte ditt yrke med på listan kan du kontakta skolan för att få information om möjligheten att ändå bli antagen till utbildningen.

Hantverksakademin i Sverige AB