Certifierad produktionstekniker

Trollhättan, Västervik | Distans

Utbildning för dig som har kunskap om industriell produktion och som vill lära dig mer inom området!

24 augusti 2020

Ansök på lernia.se

15 april 2020

24 augusti 2020

Gillar du teknik och problemlösning och vill ha ett spännande jobb? Då har vi den perfekta distansutbildningen för dig som har kunskap om industriell produktion och som vill lära dig mer inom området.

En utbildning till certifierad produktionstekniker är för dig som gillar att jobba i team eller leda dem. Du får lösa problem inom allt från effektiviseringar av maskiner och processer, till nya arbetssätt för personalen. Du får kunskaper om arbetsmetoder som används för industriell produktion samt lär dig att genomföra klockstudier och prestationsbedömningar. Du lär dig om LEAN-verktyg och simuleringsverktyg och får en inblick i projektarbete.

Många företag efterfrågar produktionstekniker. Därför har vi tillsammans med företag i branschen tagit fram en utbildning för dig som redan har kunskaper från industriell produktion och vill ta steget mot att lära dig mer och utveckla din yrkesroll. Dessutom blir du certifierad!

Utbildningen sker på distans via webbinarium som kombineras med teoretiska kurser och praktiska inslag. Våra webbinarium sänds två gånger i veckan på dagtid men kan ses i efterhand eftersom de spelas in.

Eftersom det är en distansutbildning så krävs det att du har en dator (PC då vissa programvaror som skolan tillhandahåller inte går att köra på en MAC) med Officepaketet eller motsvarande som kan hantera filer i Word/Excel-format. Du behöver också ha tillgång till bra internetanslutning och ett headset för att få bra ljud.

Varje termin träffas utbildare och studerande på plats i Västervik eller Trollhättan. Totalt kommer du att behöva vara i Trollhättan eller Västervik 20 dagar under utbildningen. Fem av träffarna är 3 dagar åt gången (alltså totalt 15 dagar uppdelat på 5 tillfällen) och en träff är 5 dagar lång. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Mer detaljerad info ges på uppropsdagen.

Innehållet i utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag från branschen och av representanter från Lernia. Tillsammans beslutar vi vad innehållet ska vara så att utbildningen verkligen lär dig det du behöver för att kunna jobba som produktionstekniker. Under utbildningen får du tillgång till programvaror som: SolidWorks (Cad), AviX (Metodstudier) och Facts (Simulering) och klarar du delkursen Klockstudier, frekvensstudier och SAM så blir du dessutom certifierad MTM-SAM-tekniker!

När du är klar med utbildningen kommer du att kunna arbeta med att effektivisera processen i den moderna industrin och vara delaktig i alla delar av produktionen. Du kan jobba som bland annat produktionstekniker eller processtekniker. Du kommer även att ha kunskaper inom olika arbetsmetoder som används för industriell produktion samt kunna genomföra klockstudier och prestationsbedömningar. Dessutom har du kunskap om LEAN-verktyg, simuleringsverktyg och projektledning.

Du kan se vilka kurser som ingår i utbildningen samt hittar knapp till ansökan på www.lernia.se/yh

Lernia Utbildning AB