Frontendutvecklare

Bunden | Stockholm

Bli frontendutvecklare på 2 år! Tack vare utvecklingen av smartphones och surfplattor har behovet av frontendutvecklare ökat och efterågan är stor!

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2021

Ansök på jensenyh.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Bli frontendutvecklare på 2 år! Tack vare utvecklingen av smartphones och surfplattor har behovet av frontendutvecklare ökat. Efterfrågan på kompetensen är stor och med en frontendutbildning har du definitivt stora möjligheter till en karriär inom IT både i Sverige och utomlands!

Med en utbildning inom frontendutveckling kan du ta roller som:

Frontendutvecklare
Webbutvecklare
JavaScript-utvecklare

Det här får du arbeta med:

Som frontendutvecklare skapar du med hjälp av kod det presentationslager som gör att människor kan interagera med tekniken, du arbetar med det man ser och använder när man surfar på en webbplats.

Det handlar om att ta fram lösningar som anpassar sig efter de olika digitala plattformar som används idag och skapa logisk och effektiv kod så att sidorna blir lättlästa, snabbladdade och användarvänliga oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. En frontendutvecklare arbetar huvudsakligen med modern webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS.

I denna utbildning får du specialiserade kunskaper inom frontendutveckling med JavaScript men också överblick över angränsande områden som projektledning, testning, backendutveckling och UX/UI. Du kommer att kunna arbeta med att planera, utföra samt identifiera resurser för att kunna utveckla säkra webbapplikationer med frontendutveckling. Du kommer kunna lösa sammansatta problem inom frontendutveckling och webbsäkerhet, och kunna resonera kring för- och nackdelar med val av olika tekniska lösningar. Efter utbildningen är målet att du självständigt ska kunna ansvara för frontendutvecklingen i ett webbprojekt och vara delaktig i kvalitetssäkring av webbutvecklingsarbetet genom att övervaka och följa upp att projektet levererar det som definierats enligt kravspecifikation, samt vid behov kommunicera problem och ge förslag på lösningar.

Kurser:

Grundläggande JavaScriptprogrammering
Webbutveckling: Frontend
Webbkommunikation
Användarupplevelse och interaktionsdesign
Webbramverk för JavaScript
Agil projektmetodik och testning
Avancerad webbutveckling med JavaScript
Paketering, leverans och uppföljning
Fördjupning: Frontend, UX/UI
Examensarbete
Lärande i arbete 1
Lärande i arbete 2
Konsult- och affärskunskap

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

JENSEN Education School AB

Webbplats

Telefon