Digital Content Designer

Göteborg | Bunden

Design och layout för innehåll i digitala kanaler Utbildning inom design och produktion av innehåll i digitala plattformar och kanaler.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

2 september 2019

Ansök på medieinstitutet.se

Sista ansökningsdatum

15 maj 2019

Platser

32

Fler starter

1 augusti 2020

Om utbildningen

Design och layout för innehåll i digitala kanaler
Utbildning inom design och produktion av innehåll i digitala plattformar och kanaler. Design och innehåll baserad på användarupplevelse och kommunikation med fokus på bra ”content”.
Digital Content Designer är utbildningen som utbildar morgondagens designers med kompetens att designa innehåll som engagerar användaren och med förståelse för användarupplevelse och interaktionen med de digitala skärmarna.

Idag är det ett måste för en designer att formge med det digitala som huvudplattform och över flera digitala kanaler, då detta oftast är företagens huvudkanal för kommunikation idag.
Företagens behov av relevant och kvalitativt innehåll (content) för digitala plattformar och kanaler kräver en digital designer med förståelse för responsiv webb, appar för tablet och smartphone, digitala stortavlor, digitala wearables, plattskärmar, med mera.

Lär dig formge och designa dagens och morgondagens digitala content
Utbildning syftar till att tränas i den visuella formgivningen och kommunikationen för att skapa sömnlös design och kommunikation i det digitala, vare sig det är rörlig bild, text eller form Teori varvas med mycket praktiskt lärande både i grupp och individuellt. Fokus ligger på att formge, producera och kommunicera innehåll och budskap genom design i den digitala mediemixen.
Exempel på innehåll i utbildningen:

- Responsiv design/mobil design – webbdesign med krav på mobil anpassning och responsivitet för olika enheter, skärmar, krav och möjligheter.
- Motion design – produktion och formgivning av rörlig bild i alla dess former – animation, video, text, bild, ljud, med mera för olika plattformar med krav på interaktivitet.
- App-deesign – utforma och layouta appar för Googles och Apples plattformar. Google Material Design och iOS Human Interface Guidelines.
- Grafisk design och produktion – layout, typografi, bildspråk, färglära, skissteknik, kreativ skapande, produktionsprocess, från brief till presentation etc.
- Data-driven design och användarvänlighet/UX – anpassa design och form efter målgrupp och kanal med fokus på användaren och beteendet
- Designa content – förstå, skapa, styra och utveckla grafiskt innehåll i digitala kanaler.
- Grafiska verktyg – Adobe Creative Cloud; Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Premier Pro, Animate, etc. Balsamiq, Adobe XD, med mera.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Medieinstitutet i Sverige AB