Lärarassistent med specialisering inom integration

Stockholm | Distans

Vill du jobba med ungdomar som studiehandledare och har ett starkt administrativt driv?

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2019

Ansök på lernia.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

35

Fler starter

1 augusti 2020

Om utbildningen

Är du intresserad av ett arbete där du stöttar lärare i deras administration och samtidigt ha ett integrerande arbetssätt? Då är vår utbildning till Lärarassistent med specialisering inom integration något du säkert skulle gilla!

Under utbildningen till lärarassistent kommer du att lära dig massor om det svenska skolsystemet och svenska skolans uppdrag. Du kommer att kunna stötta och hjälpa lärare i deras vardagliga arbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du kommer jobba mycket digitalt och fungera som en länk mellan en organisations IT-avdelning och dess dagliga verksamhet, du kommer att i det dagliga arbetet verka för ”ett lärande i ett digitalt landskap”.

Stora delar av utbildningen handlar om det svenska språket och hur du sedan kan stötta andraspråksinlärare mot en funktionell språkbehärskning.

Utbildningen sker på distans med 6 obligatoriska träffar under hela utbildningen. När vi har obligatoriska träffar är det viktigt att du som studerande aktivt deltar. Resa, eventuellt boende och andra omkostnader med platsträffarna bekostas av den studerande.

Distansupplägget kräver att du har en dator och internet. För tentor och inlämningsuppgifter/redovisningar krävs också att du har en webbkamera.

Utbildningen sker på distans via webbnarium som kombineras med teoretiska kurser och praktiska inslag. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar.

Under dina LIA-perioder är du på en arbetsplats och följer deras arbetstider.

Efter utbildningen kan du jobba som lärarassistent, pedagogassistent, administrativ lärarassistent, studiehandledare eller språkledare. Du har kunskaper om skolans organisation i form av huvudmannaskap, elevhälsoteam, administration och hur dessa är reglerande.
Du har även fått kunskaper om språkets betydelse för identitet och framgång och om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bakomliggande faktorer och hur man kan anpassa läromiljön för att göra den tillgänglig.

Under utbildningen har du också fått prova på olika skoladministrativa produkter, program och appar samt lärt dig mer om sociala nätverksteorier och digital media.

Du kan se vilka kurser som ingår i utbildningen samt hittar knapp till ansökan på www.lernia.se/yh

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon