Management inom hotell och besöksnäring

Malmö | Bunden

Management inom hotell och besöksnäringen, utbildar dig för en karriär inom hotell och besöksnäringen, en av Sveriges snabbast växande industrier.

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2020

Ansök på tec.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

35

Fler starter

1 september 2021

Om utbildningen


Management inom hotell och besöksnäringen utbildar dig för en karriär inom hotell och besöksnäringen, en av våra mest växande industrier i Sverige.

Efterfrågan på operativa ledare med kunskap och erfarenhet inom ledarskap, ekonomi, projektledning och medarbetarfrågor är stort. Vi ger dig den spetskompetens du behöver för att göra framsteg i branschen. Under studieåret kommer stort fokus att vara på värdskap, ledarskap och försäljning och marknadsföring i digitala kanaler. Även ämnen som interkulturella relationer, hållbar utveckling och säkerhet gör att utbildningen ligger i framkant. Majoriteten av föreläsarna på utbildningen arbetar själva inom branschen. Utbildningsledarna har många års erfarenhet bakom sig med ett stort kontaktnät i branschen. Detta ger dig kontakter i branschen och en verklighetsskildrande studietid.

Efter examen kan du arbeta som exempelvis avdelningschef eller platsansvarig. Läs gärna mer om kunskaper och färdigheter efter avslutad utbildning och titta gärna närmare på utbildningens innehåll på tec.se

Kompetensbrist är ett hot mot ökad tillväxt och utveckling inom besöksnäringen. Branschen behöver ett professionellt mottagande av engagerade och serviceinriktade medarbetare. Sverige som besöksland attraherar fler och fler utländska besökare . Det finns ca 2000 hotell i Sverige och det byggs hela tiden fler. Nya företag inom turism växer snabbt vilket skapar många möjligheter.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen
- arbeta som avdelningschef, mellanchef inom hotell och besöksnäringen
- leda och motivera medarbetare i den dagliga driften, operativ och aktiv ledare bland medarbetarna
- arbeta som hotellchef på ett mindre hotell
- arbeta som Teamleader eller supervisor på ett hotell
- arbeta inom andra verksamhetsformer inom besöksnäringen

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TEC Travel Education Centre AB

Webbplats

Telefon