Advanced Software Developer Electrical & Autonomous Vehicles

Trollhättan | Bunden

Morgondagens fordon är självkörande och eldrivna.Branschen har ett stort behov av experter på mjukvara för att kunna möta utvecklingen.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2020

Ansök på ya.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

26

Om utbildningen

Teknikutvecklingen inom fordonsindustrin går i hög takt och branschen har ett stort behov av experter på mjukvara. Ny kompetens och kunskap behövs för att utveckla tekniken inom bland annat säkerhet, självkörande(autonoma)bilar och elektrifiering. Arbetet innebär också att programmera och utveckla inbyggda system för just framtidens fordon. Som mjukvaruutvecklare el- och autonoma fordon jobbar du mycket med elektronik och mjukvara i ett internationellt sammanhang.

Jobbmöjligheter
Hållbarhet och teknik driver på utvecklingen inom fordonsindustrin.
Staten ska fram till år 2023 satsa en miljard på att få den svenska industrin att utveckla fordon drivna på el och biogas.
Branschen har varit med och skapat denna utbildning och kommer vara engagerande under hela utbildningstiden genom att gästföreläsa, erbjuda studiebesök och praktik (LIA lärande i arbete). De har redan ett stort anställningsbehov av yrkesrollen och ser utbildningen som mycket viktig för den digitaliserade fordonsindustrin. Utbildningen är således dörröppnare till en mycket spännande framtida karriär.

Upplägg
Utbildningen sker på plats i Trollhättan för ett nära samarbete med fordonsindustrin och möjlighet till arbetslivsanknytning i kursmomenten. Utbildningslängd är ca 2 år varav en fjärdedel av tiden sker som Lärande i arbete hos ett företag.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YrkesAkademin YH AB

Webbplats

E-post

Telefon