Mjukvarutestare

Bunden | Göteborg

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

17 augusti 2020

Ansök på iths.se

15 maj 2020

1 augusti 2021

Som mjukvarutestare säkerställer du hög kvalité i produkter och tjänster innan de släpps till release på marknaden. Du kan automatiserad-testning som är framtiden i många IT-miljöer och som stärker dig i konkurrensen om de många jobben. Behovet av mjukvarutestare är stort mycket på grund av användarnas höga krav på fungerande lösningar och användarvänlighet redan från början av användningen av ett system, app eller webblösning.

Vem är du?
Är du en person som gillar att testa hur saker fungerar? Som mjukvarutestare kvalitetssäkrar du produkter och system innan de marknadsförs. Är du nyfiken, analytisk, nogrann och gillar att förbättra saker – då är det här utbildningen för dig! Alla tidigare studenter har fått LIA-praktik på relevanta företag. Av de som tog examen i december 2018 hade 8 av 10 redan fått jobb redan på sin examensdag.

Under utbildningen:
Utbildningens fokus mot testning av mobila och webbaserade plattformar gör att du blir konkurrenskraftig inom de områden där stor del av dagens utveckling sker. Du kommer lära dig programmering för att kunna skapa automatiserade tester vilket branschen anser är avgörande för en mjukvarutestare i dagsläget. Vi är en av få skolor idag som erbjuder programmering för testare, vilket gör att du har ett försprång mot andra som utbildar sig inom samma område. Du kommer lära dig de viktigaste verktygen i branschen som JIRA, Selenium, Cucumber, FitNess, m.m. Då du på ditt arbete kommer arbeta mycket i team är det en viktigt del av utbildningen, du lär dig arbeta i team genom de agila metoderna Scrum och XP men även Kanban. Under utbildningen erbjuder IT-Högskolan en kostnadsfri ISTQB-certifiering, det är som ett körkort för testare och något som branschen värdesätter högt.

Som studerande på IT-Högskolan tar du del av den etablerade företagspool som är kopplad till utbildningen. I företagspoolen finns många av branschens främsta och största företag presenterade, vilket gör att du får en smidig väg in till de roligaste jobben. Läs mer om IT-Högskolans LIA-process här.

Efter utbildningen:
Just nu råder det stor brist på mjukvarutestare i branschen. I och med att du praktiskt kan automatiserad testning, har förståelse för de vanligaste testverktygen i kombination med ett agilt arbetssätt och erhållit ISTQB-certifieringen, besitter du de kunskaper som branschen efterfrågar.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• Mjukvarutestare
• Testledare