Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens

Distans | Hudiksvall

Integrationspedagog med arbetsmarknadsinriktning ger dig kompetens för att arbeta i vardagen inom ett brett område.

17 augusti 2020

Ansök på hudiksvall.se

Integrationspedagog med arbetsmarknadsinriktning 225 Yh-poäng
Integrationspedagogutbildningen ger dig kompetens för att arbeta i vardagen inom ett brett yrkesområde. Utbildningen bedrivs på modifierad distans under 45 veckor. Under 9 veckor är det obligatoriska fysiska samlingar, däremellan studerar man på via vår lärplattform på hemorten och har kontinuerlig kontakt med utbildningen och övriga studerande.

Vad får du lära dig?
Utbildningen är yrkesinriktad. Du får utveckling av din egen yrkeskompetens, genom praktiska övningar och verklighetsbaserade situationer som är grundstenar i utbildningen. Du får kunskap om den individuella process som de som flyr går igenom – från flykten från hemlandet och ankomsten till Sverige och etablering. Du får kunskaper om det formella regelverk som styr. Vi studerar kulturen i Sverige och flyktingarnas hemländer, religion, seder och bruk. Lärare och föreläsare är yrkesmässigt verksamma inom olika specialområden och tillför de senaste yrkeskunskaperna.

Efter utbildningen
Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen. Du kommer att arbeta med coachande, motiverande och stödjande insatser för människor att komma in i samhället, att börja studera eller arbeta. Efter utbildningen kan du jobba inom kommunen i skolan, i projekt, i kommunens arbetsmarknadsverksamhet, ungdomsenheter, privata utbildnings- och coachföretag, migrationsverk, flyktingmottagande, eller hos andra som arbetar med integration.

Vem kan söka?
Du som via gymnasiestudier eller Komvux har allmän behörighet för eftergymnasiala studier. Du kan även vara behörig om du skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Det kan vara annan svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet. Det viktiga är att du har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Du måste ha språkkunskaper som motsvarar Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.Saknar man formell behörighet till utbildningen kan man vara behörig genom att ha tillgodogjort sig kunskaper på annat sätt. Då ansöker man på reell kompetens i ansökningsformuläret och bifogar underlag som kan styrka detta.

Hudiksvall kommun CUL