Webbkommunikatör Sociala Medier

Stockholm | Bunden

Effektiv kommunikation på webben och i digitala kanaler Utbildningen fokuserar på att professionell kommunikation på webben och i digitala medier

26 augusti 2019

Ansök på medieinstitutet.se

15 maj 2019

1 augusti 2020, 1 augusti 2021

Effektiv kommunikation på webben och i digitala kanaler
Under utbildningen kommer du lära dig hantera det skrivna ordet, journalistiska principer, sociala medier, bild och form. Samtidigt lär du dig hantera CMS-system och hur du skapar sökordsoptimerade texter. Utbildningen erbjuder dessutom dig som student ett första steg in i arbetslivet.

Lär dig skapa kommunikation för alla kanaler och behov
På utbildningen Webbkommunikatör sociala medier kommer du få kompetens för att utforma kommunikation på bred front. Du kommer att lära dig allt från att skriva pressmeddelanden till hur du sköter ett företags interna och externa kommunikation såväl som sociala medier. Stort fokus kommer läggas på det skrivna ordet, men följs samtidigt upp av de färdigheter du får i publiceringsverktyg, bildbehandling, projektledning med mera. Allt för att du ska kunna möta de behov som efterfrågas på arbetsmarknaden. Under utbildningen kommer du bland annat lära dig:

- Att skriva webbtexter som skapar kommunikation med företagets/organisationens målgrupper (blogg, nyhetsbrev, intranät med mera)
- Att genomföra en målgruppsanalys
- Skriva säljande texter för online/webbcopy
- Att publicera på webben via CMS (t.ex. EpiServer och WordPress)
- Att kunna hantera de senaste relevanta molntjänsterna
- Att ansvara för och driva en företagsblogg
- Enklare fotografering, filmning, redigering
- Bildbehandling
- Att arbeta i team med exempelvis agila utvecklingsmetoder
- Att anpassa innehåll efter plattform (mobil, surfplatta, webb)