Solenergiprojektör

Norrtälje, Östersund | Bunden

Planera och projektera framtidens solenergianläggningar och driv utvecklingen mot klimatmål.

1 augusti 2020

Ansök på kyh.se

19 april 2020

Som solenergiprojektör har du chansen att arbeta i en av världens mest snabbväxande branscher.

Intresset för hållbara energilösningar växer både hos både privatpersoner och i planeringen av stora byggprojekt, bara under 2017 växte solenergimarknaden med hela 50%. Du blir en nyckelperson i företaget då den här typen av utbildning har saknats på många håll i landet och ny kompetens är nödvändig för att branschen ska fortsätta växa i takt med efterfrågan.

Regionala skillnader eller till med byggnadens läge bidrar till olika förutsättningar för hur pass effektiv en solenergianläggning blir, både ur ekonomisk- och hållbarhetsperspektiv. Din roll ser till att utarbeta en energilösning som fungerar på lång sikt och se till att arbetet utförs på rätt sätt. Som solenergiprojektör får du vara spindeln i nätet, du kommer både ha hand om kundrelationer och ha helhetssyn på installationsprocessen. Är du redo att bana väg för en framtidsbransch?

Den här utbildningen går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Östersund, Norrtälje, Katrineholm och Malmö!

Utbildningslokalerna ligger i kommunens VUX- eller YH-centrum. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast är läraren alltså på annan ort och under lektionerna kommunicerar du via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning

Det är ca. 15 timmar i veckan som det är undervisning och resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Under de två åren du studerar så är det hela 20 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag. Dessutom gör du 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt blir det en dryg tredjedel av studierna som är knutet till företag.

KYH AB