Specialistundersköterska inom demens

Distans | Arboga

Som specialistundersköterska inom demens kommer du ha kunskap om åldrandet och demenssjukdomarna, planera och utföra vården kring den demenssjuke.

Omfattning 200 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 75%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

23 augusti 2021

Ansök på hc.arboga.se

Sista ansökningsdatum

23 maj 2021

Om utbildningen

Specialistundersköterska inom demens (distansutbildning)

Som specialistundersköterska inom demens kommer du ha kunskap om det normala åldrandet och demenssjukdomarna, kunna planera och utföra vården kring den demenssjuka, kunna utföra och identifiera problem i omvårdnaden, utveckla och genomföra förändringar i miljön som förbättrar vardagen för den demenssjuka samt kunna överföra den teoretiska kunskapen till praktiskt handlande till förmån för alla omkring den demenssjuka.


Att studera på distans
Utbildningen bedrivs på distans, 75 % studietakt. Upplägget för utbildningen är 8 obligatoriska träffar vilka innefattar introduktions-och tentamenstillfällen för kurserna i utbildningen.
Utbildningen är webbaserad vilket gör att du kan arbeta samtidigt som du studerar. Utbildningen kostar inget, men du får själv bekosta studielitteratur och resor. När du läser vår distansutbildning behöver du tillgång till dator, internet, webbkamera och headset.

Du kan söka studiemedel hos CSN.

Hur går det till att studera på distans?

Vi använder en lärplattform som heter EdWise, En lärplattform är som ett klassrum i datorn. Där finns till exempel arbetsuppgifter, diskussionsforum och grupparbeten. Du får dina föreläsningar i form av filmer och annan material. Till filmerna får du inlämningsuppgifter som bedöms och betygssätts av lärare i respektive kurs.

Efter utbildningen kommer du att kunna söka arbete inom vård och omsorg i den privata och offentliga sektorn. Din yrkesroll blir specialistundersköterska inom demens.


Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Arboga kommun, Vuxenutbildningen