Professional Video Editor

Stockholm | Bunden

Professionell videoredigering För dig som vill arbeta med att berätta historier med hjälp av video, ljud och grafik.

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2020

Ansök på medieinstitutet.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

35

Fler starter

1 september 2021

Om utbildningen

Professionell videoredigering
För dig som vill arbeta med att berätta historier med hjälp av video, ljud och grafik.
Att arbeta som Professional Video Editor innebär att du jobbar med storytelling och skapar videoinnehåll som informerar, underhåller eller påverkar i olika digitala plattformar. Utbildningen ger dig kompetens att producera content för tv, reklamfilm webb, mobil och till viss del filmproduktion.

Vad får jag lära mig?
Professional Video Editor ger dig specialiserade kunskaper inom allt det teoretiska och framförallt praktiska som med ett samlingsnamn kallas postproduktion. Utbildningen kombinerar kurser inom videoredigering, dramaturgi/storytelling, musik samt grafisk animation. Kurserna matchar den snabba digitala utvecklingen på arbetsmarknaden. Du lär dig hantera media och alla de programvaror som omgärdar en efterbearbetningsprocess.

Brist på redigerare
Det visuella berättandet växer explosionsartat och det råder idag en brist på kompetenta redigerare. Utbildningen Professional Video Editor är sammansatt för att motsvara exakt de kvalitetskrav som branschen ställer. Detta innebär att det finns goda förutsättningar för att du har ett jobb efter examen.

Nära samarbete med branschföretag
Tack vare Medieinstitutets nära samarbete med de flesta mediehusen kan du som student vara säker på att får en aktuell utbildning. Våra föreläsare arbetar bland annat på: UR (Utbildningsradion), Meter Film & TV, Yellowbird, Digital Video Tools och många fler.

Praktik
En del av utbildningen utgörs av Lärande I Arbete (LIA) som våra praktikperioder kallas. Utbildningen består av två praktikperioder (sammanlagt 24 veckor) som ger dig möjlighet att växa in i din framtida yrkesroll. Praktiken är dock mer än bara träning ­– du får massor av kontakter och en fot in i arbetslivet.

Många yrkesroller
Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta som Professional Video Editor, Offline/Onlineklippare, redigerare, grafiker, animatör, colorist samt ihopsättare/Digital Intake Technican (DIT).

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Medieinstitutet i Sverige AB