Tandsköterska

Bunden | Östersund

Tandsköterska är ett serviceyrke med mycket patientkontakt. På 1,5 år får Du en yrkesutbildning inom ett spännande yrke med god jobbmöjligheter!

Omfattning 325 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 januari 2021

Ansök på folkuniversitetet.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

YH Tandsköterska är för dig som vill arbeta med tandvård inom allmäntandvård och specialisttandvård. Stora pensionsavgångar inom de närmsta 15 åren banar väg för många nyanställningar. En tandsköterska ska kunna assistera tandläkaren, arbeta självständigt med reception, förbyggande behandling av patient och samarbeta professionellt och serviceinriktat med kollegor och kunder. Tandsköterska är ett serviceyrke. Du ska ha god samarbetsförmåga, ordningssinne och vara förtrogen med jämställdhetsfrågor och integration.

Arbetsuppgifter som Du som Tandsköterska kommer att möta, är att arbeta inom allmäntandvården och specialisttandvården, att arbeta problemlösande med kunden i fokus, att arbeta i team med tandläkare och tandhygienist och att ge optimal kundservice och se kundens behov.

Utbildningens innehåll har utvecklats i aktivt samarbete med tandvården i Dalarna, Västernorrland, Jämtland och Östergötland. Utbildade Tandsköterskor kommer att behöva rekryteras och platser för Lärande i Arbete (LIA), som är en viktig del i utbildningen, ställs till förfogande av samarbetsparterna.

Utbildningen sker på plats i Östersund under 1,5 år. Det är lektioner, föreläsning och metodövningar tre dagar per vecka och övrig tid är självstudier, grupparbeten eller liknande. Under utbildningen ingår tre praktikperioder på totalt 16 veckor. Utbildningen omfattas av kommunens bostadsgaranti för studenter, vilket innebär att det finns studentbostad att hyra för de som önskar.

Efter fullgjord utbildning får du en yrkeshögskoleexamen som Tandsköterska. Examensbeviset styrker din kompetens när det gäller de kunskaper och erfarenheter du förvärvat under utbildningen.

Vid examen får du även ett Europass-tillägg till examensbeviset. Som ett led i EUs arbete för att öka rörligheten för europeisk arbetskraft har de tagit fram en kompetensportfölj som översätter meriter och kvalifikationer mellan olika EU-länder. Europasset hjälper arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder vilket gör det lättare att söka jobb i Europa. Alla som tar examen från en yrkeshögskoleutbildning har rätt att få ett Europass-tillägg till sitt examensbevis.

Europass-tillägg till examensbevis är ett dokument som beskriver ett examensbevis från en yrkeshögskoleutbildning. Tillägget ersätter inte det ursprungliga examensbeviset utan ska användas som ett komplement.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Folkuniversitetet – Kursverksamheten vid Umeå Universitet