.NET- och webbutvecklare

Mölndal | Bunden

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2019

Ansök på campus.molndal.se

Restplatser finns!

Sista ansökningsdatum

15 maj 2019

Platser

20

Fler starter

1 augusti 2020, 1 augusti 2021

Om utbildningen

Bra IT-stöd är nödvändigt för varje bolag, stort som litet. Den som är kunnig inom systemutveckling har en kompetens som kommer fortsätta vara efterfrågad på arbetsmarknaden oavsett hur konjunkturen svänger.

Programmering är ett kreativt yrke. Som utvecklare bör du vara intresserad av problemlösning och ha tålamod att metodiskt utforska olika lösningar tills det fungerar som du tänkt.

Under yrkeshögskoleutbildningen arbetar du i Microsofts utvecklingsplattform .NET med programmeringsspråket C#. Du lär dig även webbutveckling, samt får en första värdefull arbetslivserfarenhet genom kurserna LIA 1 och 2. Utbildningen genomförs i samarbete med spännande IT-företag i regionen.

SNABBFAKTA
Examen Yrkeshögskoleexamen
Start augusti 2019
Behörighetsgivande förutbildning Startdatum publiceras senare
Längd 400 YH-poäng (2 år)
Studietakt 100%
Studieort Mölndal
Antal platser 20 st
LIA 24 veckor (praktik)

UNDER UTBILDNINGEN
Du får en gedigen grundutbildning inom objektorienterad programmering med C# som huvudspråk, för att kunna arbeta som systemutvecklare i Microsofts .NET-plattform. I utbildningen ingår även avancerad webbutveckling med HTML, JavaScript, PHP och CSS.

I utbildningen får du lära dig att arbeta i den agila projektmetoden scrum, som är standard i de flesta IT-företag. Du får lära dig versionshantering, att utveckla system med god kodstandard och struktur och att tillämpa så kallad testdriven utveckling (TDD), arbetssätt som efterfrågas av branschen.

Under utbildningens andra år ingår två 12-veckors praktikperioder (LIA) där du får erfarenhet av att arbeta med verkliga projekt samtidigt som du får värdefulla branschkontakter.

KURSER SOM DU LÄSER (YH-poäng*):
*5 YH-poäng motsvarar 1 veckas helstudier

• Agil systemutveckling, 15p
• Databasutveckling, 25p
• Datalogi, 20p
• Objektorienterad programmering i C#, 50p
• Systemutveckling i .NET, 40p
• Test och kvalitetssäkring, 20p
• Webbutveckling, 50p
• Webbutveckling inriktning ramverk, 30p
• Examensarbete, 30p
• LIA 1, Lärande i arbete, 60p
• LIA 2, Lärande i arbete, 60p

EFTER UTBILDNINGEN
Med en yrkesexamen från Campus Mölndal kommer du vara attraktiv på arbetsmarknaden. Efterfrågan på systemutvecklare inom .NET är stor. IT-företagen har svårt att rekrytera personer som är duktiga på C#, ett av världens tre största programmeringsspråk.

Exempel på yrkesroller som utbildningen leder till är systemutvecklare, .NET-utvecklare, webbutvecklare och front- eller backendutvecklare. Kvalificerad kompetens inom IT är intressant inom alla branscher och det finns många vägar att gå efter några år i yrket. Relaterade yrkesroller är testare, IT-projektledare och utbildare inom programmering. Med några års erfarenhet har du också goda möjligheter att starta eget.


BESÖK GÄRNA VÅR HEMSIDA FÖR ATT LÄSA MER OM UTBILDNINGEN WWW.CAMPUSMOLNDAL.SE/YH

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Campus Mölndal