Flyginstruktörsutbildning

Bunden | Västerås

Som flyginstruktör får du lära ut grundläggande flygutbildning till pilotstudenter samtidigt som du själv utvecklas som pilot.

Omfattning 210 YH-poäng (ca 1 år)

25 oktober 2021

Ansök på osmaviationacademy.com

YH FI(A) är statligt finansierad - Eleverna står enbart för litteratur, uniform och avgifter till Transportstyrelsen.

Utbildningen är CSN-berättigad och man får 10.016 SEK per månad för att täcka in levnadskostnader. Merkostnadslån för Transportstyrelsens certifikatkostnader kan man också söka om.

Utbildningen innefattar både praktisk och teoretisk undervisning och sker på heltid under ett år. Själva utbildningen äger rum under de första 5 månaderna, därefter följer en 5 månaders period med Lärande i Arbete (LIA) där man gör praktik på en flygskola.

Utbildningen är CSN-berättigad och man får en utbetalning per månad för att täcka in levnadskostnader. Merkostnadslån för Transportstyrelsens certifikatkostnader kan man också söka om.

OSM Aviation Academy AB