Front-end Developer

Göteborg | Bunden

Gillar du att programmera, ny metoder och problemlösning? Vill du skapa och designa för webben? Då är Front-end Developer något för dig.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

24 augusti 2020

Ansök på handelsakademin.se

Sista ansökningsdatum

3 maj 2020

Platser

30

Fler starter

23 augusti 2021

Om utbildningen

Vill du bli en ”konstnär” på webben och designa effektiva och funktionella hemsidor? Tycker du att utseendet på en webbsida är viktigt? Då finns en arbetsmarknad som väntar på dig!

Gillar du att programmera, ny metoder och problemlösning? Vill du skapa och designa för webben? Då är Front-end Developer något för dig. Du arbetar med det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa kod för att göra sidorna enkla, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga. Men de ska också fungera lika bra oavsett vilken plattform man använder.

I den här utbildningen får du kompetens att arbeta som Webbutvecklare och med programmering front-end. Som front-end developer har du en bra arbetsmarknad, det saknas ca 60 000 personer inom IT-området de närmaste åren.

Front-end och back-end är begrepp som används inom webbutveckling för den bearbetning som sker av eller nära användaren (front-end) och själva basbearbetningen, ofta på servernivå (back-end).

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Handelsakademin i Göteborg AB