Teknikinformatör

Solna | Distans

Har du en teknisk bakgrund och drömmer om att arbeta med teknisk information?

19 augusti 2019

Ansök på hermods.se

Restplatser finns!

30 april 2019

1 augusti 2020, 1 augusti 2021

Har du en teknisk bakgrund och drömmer om att arbeta som teknisk informatör eller kommunikatör? I takt med samhällets digitalisering och ju mer teknik som används desto större krav ställs det på den tekniska dokumentationen och instruktioner. Efter vår ettåriga yrkeshögskoleutbildning kommer du att ha god kompetens i skapandet och publicerandet av teknisk information i nya kanaler och medier med hjälp av olika verktyg och system.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som teknikinformatör, teknisk skribent eller kommunikatör men även med informationsutveckling och design. Du kommer att ha din bas i din tekniska kompetens men är skicklig och driven också språkligt och kommunikativt och kan hantera verktyg och produktionsmetoder för modern, teknisk information.

Innehåll och upplägg

Distansundervisningen sker över Hermods digitala utbildningsplattform och kan bland annat bestå av webbaserade teoretiska genomgångar, föreläsningar, projektarbeten och självstudier. Som komplement till självstudierna innehåller utbildningen ett antal fysiska träffar för att stimulera och motivera dig som studerande. Utbildningen innehåller även praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat LIA där du får pröva dina teoretiska kunskaper i praktiken.

• Engelska för teknikinformatörer, 25p
• Examensarbete, 25p