Commercial Diver - Anläggningsdykare

Göteborg | Bunden

Utbilda dig till ett annorlunda, spännande och utmanande yrke! Yrgo har utbildningen som ger dig kompetens för att arbeta som anläggningsdykare!

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

2 september 2019

Ansök på yrgo.se

Restplatser finns!

Sista ansökningsdatum

15 april 2019

Platser

25

Fler starter

1 september 2020, 1 september 2021, 1 september 2022, 1 september 2023

Om utbildningen

Utbildningen ger dig kompetens för arbete som yrkesdykare. Den leder till nationellt dykcertifikat B/med våt klocka samt ger dig nautisk kompetens.

Utbildningen ansluter till den internationella standard som utfärdas av IDSA (International Diving School Association) och EDTC (European Diving Technology Committé).

Du får kunskap om bl a teknologi, dykerimedicin, arbetsmiljölagstiftning, formsättning, armering och betonggjutning, borrning och sprängning, schaktningsarbeten, stålarbeten, rörläggning, inspektion, dokumentation och produktionsstyrning.

Du får lära dig att dyka med vanligt förekommande utrustningar. En tredjedel av utbildningen består av praktik på dykeriföretag (LIA = Lärande i arbete), som ger dig tillfälle att tillämpa dina kunskaper och skaffa dig goda kontakter inom branschen.

ARBETSMARKNAD

Behovet av kvalificerade dykare ökar inom bygg- och anläggningsverksamhet. Branschföretagen inom DIB, Dykerientreprenörerna inom Sveriges Byggindustri är engagerade i utbildningen.

Idag finns omkring 600 yrkesverksamma dykare i Sverige, varav cirka hälften är anläggningsdykare.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Göteborgs Stad, Yrgo