Ekonomi- och redovisningskonsult

Bunden | Göteborg

Vill du arbeta med ekonomi och redovisning i en allt mer digital miljö där kundbemötande och kundrelationer är a och o?

31 augusti 2020

Ansök på yrgo.se

Restplatser finns!

14 september 2020

Utbildningen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för att arbeta som redovisningskonsult, ekonomiansvarig inom små och medelstora företag, revisionsmedarbetare eller skattehandläggare. Utbildningen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för yrkesbeteckningen Auktoriserad redovisningskonsult.

VEM PASSAR SOM EKONOMI- OCH REDOVISNINGSKONSULT?
För en ekonomi- och redovisningskonsult är det viktigt att kunna samarbeta väl med andra och att kunna skapa och bibehålla goda relationer. För att klara utbildningen och trivas i yrkesrollen bör du också vara analytisk, noggrann och utåtriktad samt ha ett stort intresse för siffror. Arbetet kräver att du har goda teoretiska kunskaper och det är även meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet.

UTBILDNINGENS OMFATTNING OCH INNEHÅLL
Utbildningen omfattar 400 YH-poäng, vilket innebär två års heltidsstudier. En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). LIA innebär att du utbildas i skarpt läge ute på en arbetsplats. Förutom arbetslivserfarenhet och träning i yrkesrollen får du kontakter i arbetslivet som ofta leder till jobb efter examen. 97 procent av de studerande är i arbete inom sex månader efter examen.

TÄNKBARA ARBETSUPPGIFTER
- Ekonomisk rådgivning till små och medelstora företag
- Löpande bokföring inklusive avstämningar och skattedeklaration
- Upprättande av bokslut, årsredovisningshandlingar och inkomstdeklarationer för små och medelstora företag
- Medverkan i revisionsarbete, skattehandläggning, löne- och ekonomiadministration, bolagsbildning och bolagsärenden samt ekonomisk konsultation
- Controllerarbetsuppgifter såsom upprättande av för- och efterkalkyler, budgetarbete, finansieringsfrågor, internredovisningsfrågor och analysarbete

HUR SER ARBETSMARKNADEN UT?
Det finns ett stort behov av arbetskraft med den kompetens som utbildningen ger. Tänkbara arbetsplatser finner du hos redovisningskonsulter, revisionsföretag, ekonomiavdelningar, Skatteverket med flera. Redovisningskonsulter arbetar dessutom ofta som egenföretagare.

Göteborgs Stad, Yrgo