Anläggningsmontör storkraftnätet

Bunden | Åsbro

Som Anläggningsmontör arbetar du med nybyggnation och reparationsarbeten på kraftledningar, ställverk och med stora krafter.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2022

Ansök på asbro.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Sammanfattning
Behovet av anläggningsmontörer inom elkraft är stort över hela landet. Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta med nybyggnation och reparationsarbeten på kraftledningar, ställverk och med stora krafter. Utbildningen är kort och perfekt för dig som vill snabbt ut i yrkeslivet i en bransch med stora möjligheter.

Yrkesrollen
Som anläggningsmontör är det ditt uppdrag att arbeta med byggande, underhåll och besiktning av de stora kraftledningar och utomhusställverk för stam- och regionnät. Du kommer att arbeta på hög höjd och med de högsta spänningarna. Från 40 000V - 400 000V! Du kommer både att arbeta med avancerade verktyg, mätinstrument och samverka med andra aktörer så som grävmaskinister, kran- och helikopterförare.
Du kommer att få ett fritt, omväxlande arbete som kräver stor flexibilitet och säkerhetstänk. Att arbeta fysiskt, utomhus och på hög höjd är en naturlig del av arbetet. Kombinationen av praktiskt arbete tillsammans med stundtals totalfokusering och eget ansvar gör arbetet varierande.

Utbildningen
Anläggningsmontör Storkraftnät är en praktisk yrkesutbildning med teoretiska inslag, där mycket av lärandet sker utomhus och på hög höjd. Utbildningen ger dig en bred och gedigen yrkeskompetens att arbeta som montör med byggande, underhåll och besiktning av kraftledningar och utomhusställverk för stam- och regionnät. Detta kallas dubbel kompetens, vilket är ett krav från branschen och ökar din flexibilitet inom yrket. Utbildningen ger även en viss kompetens att arbeta i de lokala näten så kallade distributionsområdet.
Utbildningen sker på Åsbro Kursgård och leds av kompetenta och erfarna instruktörer från branschen.
Vi har ett unikt övningsområde på 130 hektar med luftledningsnät, stationer, ställverk och ett gediget kabelnät. Detta ger dig möjlighet att träna alla arbetsmoment på verklig utrustning.
Av utbildningens 300 YH-poäng utgörs 100 YH-poäng LIA-kurser, d.v.s. praktik i samarbete med företag från branschen. Många av våra studenter hittar sin framtida arbetsgivare under LIA-perioderna.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Åsbro Kursgård AB

Webbplats

Telefon