Kontakttolk Arabiska/Dari

Göteborg | Distans

Är du intresserad av språk och att arbeta med människor? Har du dessutom kunskap i arabiska/dari? Då har vi distansutbildningen för dig!

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

18 mars 2019

Ansök på vardyrkeshogskolan.se

Sista ansökningsdatum

16 december 2018

Platser

35

Fler starter

1 januari 2020

Om utbildningen

Är du intresserad av språk och att arbeta med människor? Har du dessutom kunskap i arabiska/dari? Då har vi distansutbildningen för dig!

Som kontakttolk har du ett varierande och viktigt arbete, där du bland annat kan arbeta åt myndigheter, kommuner eller driva ditt egna företag. I rollen kan du tolka på plats, via telefon eller video. De två sistnämnda tolkningssätten har ökat den senaste tiden, då det ibland saknas tolkar på vissa mindre orter i Sverige.

Utbildningens mål

Efter genomförd utbildning kommer du att kunna överbrygga hinder i människors kommunikation på ett självständigt, obehindrat och professionellt sätt. Efter din examen är du även förberedd inför en auktorisering via Kammarkollegiet.

Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning på distans, 400 Yh-poäng, 2 år.
Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete

LIA (lärande i arbete) är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. Den är ofta uppdelad i flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Plushögskolan AB - Vårdyrkeshögskolan