Digital kommunikatör inom offentlig verksamhet

Stockholm | Distans

Utbildningen ger dig kompetens att implementera ett digitalt tänk i organisationens kommunikationsarbete– ett spännande och givande arbete i framkant!

Omfattning 200 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2019

Ansök på jensenyh.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

35

Fler starter

1 september 2020

Om utbildningen

Vill du ha ett omväxlande yrke där kommunikation alltid är i fokus? Har du ett brinnande intresse för digitala kommunikationsvägar, exempelvis genom sociala medier? I så fall är detta rätt utbildning för dig!

En digital kommunikatör inom offentlig förvaltning har i uppgift att hjälpa det offentliga, till exempel myndigheter eller kommuner med deras kommunikation, i första hand på webben. Som digital kommunikatör är du nyfiken, aktiv och håller dig uppdaterad både teknik- och informationsmässigt. Du ska fånga upp vad som händer i en verksamhet och paketera det i ett format som når fram till målgrupper på ett effektivt och professionellt vis.

Vad erbjuder JENSEN yrkeshögskola dig?

När du studerar hos oss på JENSEN yrkeshögskola får du utöver en attraktiv yrkeskompetens dessutom en engagerad personal som ger dig värdefulla förberedelser inför arbetslivet och flera kontaktytor gentemot framtida arbetsgivare. Att du får ditt drömjobb är vårt gemensamma mål!

För att optimera dina framtida anställningsmöjligheter är 30 procent av utbildningen arbetsplatsförlagd vilket ger dig fantastiska möjligheter att redan innan färdig examen ha börjat skapa kontakt med arbetsgivare och skaffat goda referenser.

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter i att:

Planera, utföra, samt identifiera resurser för att utföra specialiserade arbetsuppgifter inom digital kommunikation och marknadsföring inom offentlig verksamhet i sociala medier, på webbplatser och i andra digitala kanaler.
Lösa problem inom digital kommunikation och marknadsföring inom offentlig verksamhet genom löpande taktiskt- och strategiskt arbete.
Kommunicera åtaganden och lösningar gällande digital kommunikation och marknadsföring.

Efter avslutad utbildning kommer du ha kompetenser för att:

Självständigt behandla teoretisk och praktisk digital kommunikation och marknadsföring inom offentliga verksamheter på ett sådant sätt att det leder till lärande och professionell utveckling i yrkesrollen som digital kommunikatör i en offentlig verksamhet.
Övervaka digital kommunikation och marknadsföring, samt slutföra projekt.
Självständigt och i ett team ta ansvar för kommunikationen genom olika digitala kanaler såsom en webbplats eller sociala medier.

Kurser:

– LIA (Lärande i arbete/praktik), 60 yhp
– Sociala medier, 40 yhp
– Marknadsföring i digitala medier, 20 yhp
– Digital strategi, 20 yhp
– Dialog i digitala medier, 15 yhp
– Digital kommunikation, 15 yhp
– Webbplatser, 15 yhp
– Kriskommunikation i digitala medier, 15 yhp

Denna utbildning är en distansutbildning på halvfart (50%), men med tio fysiska träffar. Det innebär att utbildningen i största utsträckning genomförs på distans genom en digital plattform, men föreläsningar och examinationer kommer att genomföras på plats i Stockholm.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

JENSEN Education School AB

Webbplats

Telefon