Frontend-utvecklare

Solna | Bunden

Som frontend-utvecklare kommer du att utveckla det du ser på en webbplats samt göra det så användarvänligt som möjligt.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2019

Ansök på nackademin.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

35

Om utbildningen

Som Frontend-utvecklare arbetar du med presentationslagret – det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa logisk och effektiv Frontend-kod för att göra sidorna så enkla, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga som möjligt. Men de ska också fungera lika bra oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. Och det kräver specialistkompetens som det är brist på idag. Om du är intresserad av en bransch där nya metoder introduceras kontinuerligt, programmering och problemlösning – då kan det här vara utbildningen för dig!

Webbplatserna har utvecklats från att bara informera, till att idag vara dynamiska och interagerande. Sidornas gränssnitt ska också anpassas efter alla de sätt man vill komma åt dem på. Det handlar förstås om programmering och scripting. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en mix av JavaScript och ramverk, tillsammans med HTML och CSS.

Under utbildningen får du lära dig att i arbetsgrupp eller på egen hand ansvara för och samarbeta kring planering och genomförande av ett frontend-projekt.

Du kommer lära dig att välja rätt utvecklingsverktyg för att uppnå mål enligt en kravspecifikation. Du kommer också att lära dig att, med hänsyn till vad kundens verksamhet kräver, fungera tillsammans med användare, andra arbetsgrupper och företagsledning, samt medverka till att
 på bästa sätt lösa förekommande uppgifter.

I utbildningen ingår bland annat:
- 22 veckor praktik
- JavaScript: Det viktigaste i utbildningen. Från grund till avancerat, ramverk, integrera med befintlig webbsajt och implementera kommunikation mot webbservrar, test och felsökningsnmetoder samt optimering av funktionaliteten.
- HTML5 och CSS3: Kod och hjälpverktyg såsom SASS och LESS
- PHP, MySQL, CMS: Översikt och kunskap om vanligt förekommande CMS och i att göra jämförelser mellan olika system. Grundläggande kunskaper i PHP, samt i PHPs interaktion mot MySQL-liknande databaser.
- Bildbehandling för webbutvecklare: Programvara för bildbehandling och prototyping.
- Webbstandards: Kunskaper om olika webbläsare, webbstandarder, semantik i HTML, kunskaper i definitioner och beståndsdelar i HTML, CSS och DOM.
- Examensarbete

Efter utbildningen kan du arbeta som:
- Frontend-utvecklare
- Webbutvecklare
- JavaScript-utvecklare

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Nackademin AB