Lärarassistent

Vänersborg | Bunden

Lärarassistent är en nytt yrke där du får kompetensen att arbeta dels som ett administrativt stöd för lärare dels som stöd för läraren i klassrummet.

1 augusti 2019

Ansök på kunskapsforbundet.se

Vilka arbetsuppgifter lärarassistenten kommer att utfö­ra kommer att skilja sig åt mellan skolorna, beroende på hur de valt att organisera sin verksamhet. Utbildningen ger därför en stor bredd i att kunna avlasta lärarna där det gör störst nytta på den enskilda skolan.

Under utbildningen lär du dig om skolans IT och IKT system likväl som du lär dig konkreta verktyg och me­toder för att möta barn och ungdomar i deras skolvar­dag.

Utbildningen som är betydligt kortare än en lärarut­bildning vänder sig till dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar i skolan, men som av olika anledningar inte vill satsa på en karriär som lärare. En fjärdedel av utbildningen är LIA (Lärande i arbete) och genomförs ute på en arbetsplats.

Arbetsmarknaden och möjligheten att få ett arbete efter utbildningen bedöms som mycket god.

Yrkesroll
Lärarassistent, Resurspedagog

Samarbeten
Alingsås kommun, Dals Eds kommun, Färgelanda kommun, Grästorps kommun, Götene kommun, Lidkö­pings kommun, Lysekils kommun, Lärlingsgymnasiet, Mellerud Kommun, Munkedals kommun, Skövde kom­mun, Sotenäs Kommun, Strömstads kommun, Tanums kommun, Trollhättan Stad, Vara kommun, Vänersborgs kommun.

Kunskapsförbundet Väst, Vuxenutbildningen