Motion Creative

Stockholm | Bunden

Heltidsprogram, 45 veckor. Utveckla dina kunskaper inom animation och rörelsebaserad grafik – från idé och koncept till design och utförande.

Omfattning 225 poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2019

Ansök på hyperisland.com

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

35

Om utbildningen

När du ser dig omkring kommer du inse att världen är i rörelse, från förbluffande spelgrafik till komplex CGI i Hollywoodfilmer. Den växande populariteten av mediarikt innehåll kan inte ignoreras. Motion graphics leder denna förändring och har visat sig utgöra en väsentlig del av dagens digitala upplevelser. Här är där du utvecklar dina kunskaper inom animation och motion graphics; från idé och koncept till design och utförande.

Stora digitala upplevelser fångar publikens fantasi. Du ser glimtar av spänning i deras ögon och de märkbara tunga andetagen av förundran när deras sinnen temporärt stängs av i misstro och förvåning. Dessa upplevelser tas oftast till sådana höjder med hjälp av motion graphics och animation.

Programmet är designat att sammanfoga element av klassisk animation, ritande, och design med 2D och 3D-grafik för video, film, Internet och mobila lösningar som beväpnar dig med en uppsättning av kunskaper och erfarenheter nödvändiga för en karriär inom motion graphics och animation.

I tillägg till att skapa hisnande rörelsebaserad grafik, kommer du också lära dig att skapa koncept baserade på historieberättande och du kommer utveckla kapacitet för att verkligen förstå design och varumärkesbyggande.

På Hyper Island kommer du uppslukas av kollaborativa-, högenergimiljöer som speglar den moderna arbetsplatsdynamiken. Omgiven av talanger och industriexperter från hela världen kommer du få chansen att skapa lösningar baserade på riktiga case, skapade av riktiga klienter.

Du kommer också utmanas att växa både på ett personligt och professionelt plan genom att konstant förvärva nya verktyg och kunskap för att uveckla dina förmågor.

Programmet tillåter dig att arbeta med industriexperter och att dra nytta av deras insikter och erfarenhet. När du tagit examen kommer du besitta en mängd kunskaper och du kommer vara redo att starta eller uppgradera en spännande karriär som animatör eller motion graphics artist.

"The motion creative course strikes me as a great opportunity for personal exploration while strongly focused on human relations and team development."
Juan Ricardo Hernandez, Motion Creative student

Vad du kommer lära dig
Berättar- och presentationsteknik
Konceptframtagning, animation och rörelsebaserad grafik
Grundläggande animationsteknik
Digital behandlingsdesign
Branding i rörelsebaserad grafik
Klientrelationer
Entreprenörsskap
Digital förståelse, i varje del av programmets olika moduler
Gruppdynamik, självledarskap och problemlösning
Oändliga karriärsmöjligheter
Skapa innovativa digitala lösningar
Utveckla idéer, koncept, designlösningar, funktioner och tekniker för olika plattformar
Skapa 2D- och 3D-innehåll för video, film, Internet och mobila lösningar
Arbeta vid mötespunkten mellan olika typer av media
Arbeta med konceptframtagningsverktyg som t.ex. digital behandling, storybords

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Hyper Island Program AB - Stockholm