Studiehandledare på modersmål distans

Göteborg | Distans

Vill du stötta elever som kommer nya till Sverige? Studiehandledare på modersmål är en yh-utbildning för dig som vill ha en mångsidig roll i skolan.

28 januari 2019

Ansök på abfvux.se

18 oktober 2018

Vill du stötta elever som kommer nya till Sverige? Kan du arabiska, dari, somaliska, tigrinja eller något annat språk? Då är detta utbildningen för dig!

Studiehandledare på modersmål är en yrkeshögskoleutbildning för dig som vill arbeta i skolan. Genom utbildningen får du kunskaper om pedagogik och IKT, svensk skolkultur, handledning och språkinlärning. Lärande i arbete (LIA) ingår i utbildningen och du får möjlighet att praktisera din nya yrkesroll i skolan och knyta kontakter med arbetsgivare.

Efter utbildningen kan du jobba som studiehandledare, elevassistent, lärarassistent, studiekartläggare eller modersmålsstödjare.

Studiehandledare på modersmål ger examensbevis och berättigar till studiestöd från CSN. Du undervisas av engagerade pedagoger med stor erfarenhet av skola, pedagogik och språkutveckling.

Utbildningen är på halvtid (2 år) och det är totalt 5 fysiska träffar under utbildningens gång. Vi träffas i Göteborg.

Kurser som ingår:
Studiehandledning i skolorganisationen (30 poäng)
LIA i lärarlag (10 poäng)
Mottagande av nyanlända elever och handledning i olika skolformer (30 poäng)
Språk och lärande (40 poäng)
Färdigheter i samspelet med eleven (40 poäng)
LIA i studiehandledningsrollen (30 poäng)
Examensarbete (20 poäng)

ABF Göteborg Vuxenutbildning AB