Anläggningsingenjör - Infrastruktur

Ansök på hermods.se

31 oktober 2019

1 december 2020

Vill du arbeta med samhällsutveckling och infrastruktur? Utbilda dig till anläggningsingenjör och var med och bygg Sverige! Som anläggningsingenjör arbetar du med att planera och driva framtida bostads- och infrastruktursatsningar. Det här yrket passar dig som vill kombinera teknik, problemlösning och projektledning. Arbetet är varierande, socialt och ansvarsfullt. Anläggningsbranschen är fortsatt stabil och i stort behov av personal. Efter utbildningen är du eftertraktad på arbetsmarknaden.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kunskap om hela processen kring anläggningsprojekt och kan självständigt planera, leda och följa upp projekt så att de uppfyller kunders och myndigheters krav. Du får den administrativa och tekniska kompetens som krävs för att upprätta projektplaneringar, budget, kalkyler samt för att tolka ritningar. Du får fördjupad kunskap inom anläggningsteknik, materialval, konstruktionsdelar, mät- och betongteknik. Efter utbildningen kan du arbeta som anläggningsingenjör, kalkylator, arbetsledare, arbetschef, anläggningsplanerare, kvalitetssamordnare eller projektledare inom bygg- och anläggningsbranschen.

Innehåll och upplägg

Distansundervisningen sker över Hermods digitala utbildningsplattform och kan bland annat bestå av webbaserade teoretiska genomgångar, föreläsningar, projektarbeten och självstudier. Som komplement till självstudierna innehåller utbildningen ett antal fysiska träffar för att stimulera och motivera dig som studerande. Utbildningen innehåller även praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat LIA där du får pröva dina teoretiska kunskaper i praktiken.

• Anläggningsteknik, 45p
• Arbetsrätt, 15p