Automation- och robotingenjör

Jönköping | Bunden

Vill du lära dig ett framtidsyrke i en av Sveriges bäst utrustade robotverkstäder? Då ska du söka till automation- och robotingenjör.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2019

Ansök på ju.se

Restplatser finns!

Sista ansökningsdatum

15 april 2019

Platser

20

Fler starter

1 augusti 2020

Om utbildningen

"Vill du arbeta med att skapa framtidens automatiserade produktion? Den här utbildningen ger dig nya kunskaper om den senaste automationstekniken och programmering av avancerade robotar.

Automationsingenjör är ett framtidsyrke och medarbetare med kunskaper inom industriell automation, mekatronik, visionsteknik och robotprogrammering blir allt mer eftertraktade. Den här utbildningen är utformad i samarbete med regionens tillverkningsindustri och ger dig spetskompetens inom de områden som arbetsgivarna efterfrågar. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bl.a. 3 Button Group, ABB, AP & T, Detab Automation, Motoman - Yasakawa, NPB och ÅF.

Utbildningen sker i en av landets bäst utrustade robotverkstäder och våra lärare har lång erfarenhet från branschen. Undervisningen kommer att fokusera på avancerade styrsystem och du får möjlighet att lära dig de vanligaste programmeringsspråken.

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

EFTER UTBILDNINGEN
Efter avslutad utbildning har du kompetensen att jobba med en rad olika yrken med koppling till automation – till exempel som automationsingenjör, automationstekniker, robotoperatör, eltekniker inom styr och regler, PLC, SCADA samt HMS-programmerare. Du kan även få jobb som service- och drifttekniker eller vision-tekniker.

KURSER
Avancerade styrsystem, 25 Yhp
Elkonstruktion, 20 Yhp
Examensarbete, 25 Yhp
Industriell Automation, 20 Yhp
Industriell IT, 20 Yhp
LIA 1, 30 Yhp
LIA 2, 40 Yhp
LIA 3, 30 Yhp
Maskinsäkerhet, 25 Yhp
Mekatronik, 30 Yhp
Reglerteknik, 20 Yhp
Robotteknik, 40 Yhp
Servoteknik, 25 Yhp
Visionteknik, Fjärrstyrning samt övervakning, 25 Yhp
Yrkesrollen samt projektledning, 25 Yhp

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Tekniska Högskolan i Jönköping AB

Webbplats

Telefon