Studiehandledare med flerspråkighet och IKT kompetens

Eskilstuna | Distans

1 augusti 2019

Ansök på ya.se

Vad gör en studiehandledare?

Som studiehandledare på modersmål blir du länken mellan läraren och eleven som har svårt att tillgodogöra sig undervisningen på svenska. Genom att få stöttning på sitt modersmål har eleven större möjligheter att nå kunskapskraven. Utbildningen passar dig som redan jobbar som, eller vill jobba som studiehandledare på modersmål. Andra yrkesroller är modersmålsstödjare.

En stor del av utbildningen innebär också att ha kompetens för att kartlägga nyanlända elevers kunskapsnivå. En nyanländ elev har rätt att få stöd i form av studiehandledning på sitt modersmål om hon eller han riskerar att inte nå de kunskapskrav som minst ska uppnås i ett eller flera ämnen.

Jobbmöjligheter

Bristen på studiehandledare för nyanlända elever skapar problem i skolor runtom i Sverige. På Lärarförbundets undersökning bland sina medlemmar svarar nära fyra av tio (38%) att deras elever inte får tillräckligt med studiehandledning på deras eget modersmål. Därför finns det stora möjligheter att få jobb efter utbildningen.

Utbildningens distansupplägg

Utbildningen är på heltid och den studerande behöver vara tillgänglig under dagtid. Det är totalt 5 fysiska träffar under utbildningens gång.

YrkesAkademin YH AB