Hotel Management

Ansök på schartau.se

1 augusti 2020

Din framtid i hotellbranschen

Vill du ha en ledande position inom hotellbranschen? Då är Hotel Management rätt för dig. Utbildningen ger dig både en bredd och ett djup. Efter fyra terminers studier är du kvalificerad att leda en eller flera avdelningar inom ett hotell alternativt att arbeta som ekonomiansvarig, marknadsförare eller säljare. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som hotellchef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för en karriär i hotellbranschen. Du får dessutom goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen.

Goda framtidsutsikter

De stora internationella hotellkedjornas ökade etableringar i Sverige har stärkt branschens attraktionskraft och konkurrensen om kompetent personal har hårdnat. Intresset för att förlägga internationella företagsmöten och kongresser i Sverige ökar och detta leder till att efterfrågan på avdelningschefer med goda kunskaper i att leda och utveckla personal är stor liksom behovet av personal med goda färdigheter inom ekonomi, marknadsföring och försäljning. Enligt Stockholm Business Region prognosrapport förväntas hotellkapaciteten i Stockholm öka med närmare 5 400 rum, samtidigt som turismen ökar ännu mer.

Allt du behöver

Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ekonomi, ledarskap och marknadsföring. En mycket viktig del är Lärande I Arbete (LIA) så under 24 veckor kommer du att utbildas på ett företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. LIA fördelas över tre perioder med olika inriktning som gör att du successivt utbildas och utvecklas på flera nivåer. Hotel Management har funnits länge och är branschens självklara rekryteringbas. Det finns knappt ett hotell i Stockholm som inte anställt en tidigare Schartau student. Ett gott betyg för utbildningen och våra studerande. Våra arbetslivskontakter är dessutom otroligt engagerade i utbildningen.

Stockholms stad, Frans Schartaus Handelsinstitut