Hotel & Restaurant Manager

Jönköping | Distans

Vidareutbildningen för dig som redan arbetar inom hotell och restaurang, och som nu vill kunna leda, planera och utveckla verksamheten.

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

21 januari 2019

Ansök på tucsweden.se

Sista ansökningsdatum

1 november 2018

Platser

35

Fler starter

1 januari 2020

Om utbildningen

Arbetar du inom hotell- eller restaurangbranschen och vill ta nästa kliv i karriären? Då har vi vidareutbildningen för dig. Besöksnäringen ökar kraftigt i Sverige och med den även hotell- och restaurangbranschen och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Som Hotel- och restaurant manager leder, planerar och utvecklar du verksamheten. Utbildningen sker på distans, vilket betyder att du själv väljer när och var du ska studera. Detta kombineras med intressanta och givande dagar varannan vecka i Jönköping.

HUR SER DEN NYA YRKESROLLEN UT?
I din yrkesroll ser du helheten i både hotell- och restaurangnäringen, och du planerar och organiserar verksamheten. Genom att ha kontroll över utbud och efterfrågan ökar du företagets lönsamhet, och du gör det tillsammans med försäljning och marknadsföring.

Gästerna är både svenska och internationella och du anpassar deras behov genom att ansvara för kvalificerad nivå på service och värdskap.

För att kunna leda och utveckla en personalgrupp på ett pedagogiskt och situationsanpassat sätt, får du kunskaper om bla olika ledarstilar, grupprocesser och konflikthantering. Du lär dig även om arbetsrätt, rekrytering och personalvård. På många arbetsplatser anordnas event, därför ingår även eventplanering i utbildningen.

LIA – LÄRANDE I ARBETE
Under sammanlagt fjorton veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du ett helhetsperspektiv inom hotell och/eller restaurang genom att följa verksamhetens olika avdelningar. Du utvecklar även din kompetens som ledare under praktiken.

EFTER EXAMEN
De senaste 18 åren har besöksnäringen ökat med 97% i Sverige vilket har lett till kraftiga ökningar inom hotell- och restaurangbranschen. Vår utbildning är anpassad efter marknadens behov och på så sätt har du den kompetens som efterfrågas. Som Hotel- och restaurant manager arbetar du med helheten i mindre företag. I större företag jobbar du som hotellchef, konferenschef och receptionschef eller ledare inom restaurang och servicenäringen.

SAMARBETE MED ARBETSLIVET
Denna utbildning har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet, företrädare för krögarföreningen Taste och Visita. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Bland företagen som står bakom utbildningen finns bla Astrid Lindgrens Värld, Destination Jönköping, FC gruppen, Grand Hotell Jönköping, Vox hotel, Hooks Herrgård, Scandic Elmia och Scandic Portalen.

ATT STUDERA PÅ DISTANS
Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Jönköping varannan vecka.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola