Behandlingspedagog

1 augusti 2019

Ansök på ya.se

1 augusti 2020

Vad gör en behandlingspedagog?

Som behandlingspedagog jobbar du med vård och behandling av människor med olika typer av problem och sjukdomar. Du jobbar ofta i verksamheter tillhörande Statens institutionsstyrelse (SiS), kriminalvården, Hem för vård eller boende (HVB) inom missbruks- och barn/ungdomsvård alternativt psykiatrisk vård eller mottagande av ensamkommande flyktingbarn.

En stor del av arbetet innebär också att dagligen möta människor med olika problem så som utsatta barn eller personer med psykiska sjukdomar. I rollen som behandlingspedagog sätter du ihop en individuell behandlingsplan för varje patient baserat på deras situation. Det krävs kommunikationsförmåga för att passa som behandlingspedagog.

Jobbmöjligheter

Socialstyrelsen har uppmärksammat brister gällande säkerhetsrutiner och tidigare fokus på den enskildes behov och ställer krav via en föreskrift som våren 2016 är ute på remiss. Behandlingspedagoger efterfrågas idag av kommuner, landsting, statliga institutioner och privata aktörer.

Utbildningens distansupplägg

Utbildningen är på heltid och den studerande behöver vara tillgänglig under dagtid. Det är totalt 10 fysiska träffar under utbildningens 2 år.

YrkesAkademin YH AB