Apotekstekniker

Stockholm | Bunden

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

14 januari 2019

Ansök på schartau.se

6 november 2018

1 januari 2020

Din framtid som apotekstekniker

I dag är apoteket så mycket mer än endast receptbelagda mediciner. Som apotekstekniker ger du även tips och råd om allt från tandvård och hygien till solskydd och egenvård av enklare åkommor. Efter tre terminers heltidsstudier kan vi garantera att du har den kompetens som krävs för att möta apoteksteknikeryrkets föränderliga behov.

Goda framtidsutsikter

Apoteksmarknaden består idag av ett flertal aktörer som rekryterar tekniker till sina apotek. Samtidigt beräknas cirka 1 000 av landets apotekstekniker gå i pension under den närmaste 10-årsperioden. Det innebär att behovet av välutbildad personal kommer att vara stort, inte bara i storstäderna utan i hela landet. Utbildningen är väl ansedd i branschen och hittills har alla våra studenter fått jobb efter examen.

Allt du behöver

För att ge dig en så bred utbildning som möjligt innehåller kursutbudet allt från medicinsk grundkurs och egenvårdskunskap till kundkommunikation och företagsekonomi. Frans Schartaus Handelsinstitut, tillsammans med farmaciförbundet och samtliga aktörer, var med i arbetet med att ta fram en gemensam utbildningsplan för Apotekstekniker inom Yrkeshögskolan. Vi har ett nära samarbete med apoteksmarknadens aktörer. För att du ska få en djupare inblick i rollen som apotekstekniker och prova dina kunskaper i verkligheten, kommer du att genomföra 17 av utbildningens totalt 60 veckor på ett apotek. Du kommer också att få göra ett flertal intressanta
studiebesök hos olika verksamheter med koppling till apotekets arbete.

Stockholms stad, Frans Schartaus Handelsinstitut