Behandlingspedagog

Nyköping | Bunden

Som behandlingspedagog är drivkraften att stödja människor i utsatta situationer att ta ansvar för ett bättre liv. Ett arbete där du verkligen behövs

1 augusti 2019

Ansök på campusnykoping.se

1 augusti 2020

Inom missbrukarvård, kriminalvård och socialvård finns ett starkt behov av utbildad personal med en humanistisk människosyn. Som behandlingspedagog är du en av dem som utifrån relevanta utrednings- och behandlingsmetoder stödjer människor i utsatta situationer. Under utbildningen får du kunskap om hur du bemöter exempelvis människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, missbrukare eller ensamkommande flyktingbarn. Utbildningen är framtagen i nära samarbete med arbetslivet. Välkommen till en utbildning där drivkraften är att stödja människor att ta ansvar för ett bättre liv.

YRKESROLLER
-Behandlingspedagog
-Behandlingsassistent, ansvara för utredning och stödåtgärder

ARBETSUPPGIFTER
-Att värdera, välja och använda aktuella och relevanta utrednings-, och behandlingsmetoder både inom socialt arbete, missbrukarvård och kriminalvård
-Att agera utifrån yrkesområdets lagstiftning
-Ett kulturkompetent bemötande, dvs ha självinsikt och öppenhet inför kulturella skillnader
-Att utifrån ett pedagogiskt och medvetet förhållningssätt arbeta med människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar på ett professionellt sätt
-Att göra riskbedömningar och arbeta brett förebyggande i säkerhetsfrågor, agera professionellt både preventivt, vid akuta händelser och vid efterarbete

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
Utbildningen till Behandlingspedagog omfattar 400 YH-poäng, vilket motsvarar två års studier på heltid. Utbildningen bedrivs på plats i Nyköping. Utbildningen innehåller schemalagda föreläsningar, praktik (LIA), självständigt arbete och grupparbete. Räkna med att vara på plats i skolan varje dag.

KURSER
-Beteendevetenskaplig översikt