Socialpedagog med särskild kompetens inom KBT

Halmstad | Bunden

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2020

Ansök på sverigehalsan.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

32

Om utbildningen

Utbildningen ger dig yrkeskompetens för socialpedagogiskt arbete med barn, ungdomar och vuxna. Din arbetsmarknad finns bl.a. på behandlingshem, inom sociala verksamheter i kommun och landsting, inom skolans värld, på boenden för ensamkommande barn.

Förutom de grundläggande kunskaper du behöver för att arbeta med t.ex. behandling, socialt stöd och påverkansarbete får du också specialiserade kunskaper inom KBT, mångkulturalitet samt hälsa och livsstilsförändring. Du kan arbeta både förebyggande och behandlande. En tredjedel av utbildningen består av LIA, lärande i arbete. Du är då ute på arbetsplatser och får på så sätt kunskaper och erfarenheter som kommer att vara mycket värdefulla i din framtida yrkesroll.

Huvudämnen:
Socialpedagogik
Kognitiv beteendeterapi
Mångkulturalitet
Hälsa och livsstilsförändring
Evidensbaserade metoder och praktik
Psykologi
Psykiatri
Sociologi
Juridik

Pedagogik: Vi varvar föreläsningar med gruppaktiviteter. Vi kommer också att ha gästföreläsare från arbetslivet och föreläsningar av personer med specialistkompetens inom yrkesområdena vård och omsorg och socialt arbete.

I utbildningen ingår 26 veckors LIA, (lärande i arbete). Denna är upplagd under två perioder, en i årskurs 1 och en i årskurs 2.

Du kan bland annat efter utbildningen söka jobb som behandlingsassistent, socialpedagog, integrationspedagog, familjepedagog.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Sverigehälsan AB