Logistiker

Södertälje | Bunden

Vill du arbeta med att styra flöden, material och transporter, samt utveckla logistiklösningar? Då är Logistikutbildningen något för dig!

2 september 2019

Ansök på campustelge.se

3 juni 2019

Logistik är en strategiskt viktig konkurrensfaktor som samordnar investeringar och aktiviteter. Det rör styrning av varuflöden, transporter, lagring, förpackning och de därtill kopplade informationssystemen. Stora möjligheter till anställning och jobben finns inom en stor mängd olika branscher. Efterfrågan ökar snabbt p.g.a. företagens krav på effektiv och lönsam logistik samt kommande pensionsavgångar. Branschen har idag svårt att hitta rätt kompetens och främst efterfrågas logistikkunskaper på operativ nivå.

Efter avslutad utbildning har du kunskaper för att fungera i en arbetsledande roll i en logistikverksamhet. Du kommer aktivt och självständigt kunna medverka i att analysera och arbeta fram effektiva lösningar utifrån det egna företagets mål men även utifrån kundens behov och önskemål. Utbildningen fokuserar på strategi och ledarskap med inriktning mot logistik. I utbildningen ingår även ämnen som engelska för logistiker, arbetsledning och ekonomi, IT, juridik, kvalitet, miljö samt kommunikation.

En fjärdedel av utbildningen utgörs av LIA, där kunskaperna förankras i verkliga lägen på logistikeffektiva företag. Utbildningen till logistiker finns i Södertäljeområdet, som kännetecknas av att ha stort material- och varuflöde samt en bra tillgång till logistikinfrastruktur med bland annat två Europamotorvägar och tre järnvägar.

Logistikutbildningen är förlagd till Campus Telge i anslutning till KTH och Södertälje Science Park som är centralt belägna i Södertäljes norra stadskärna. I Södertälje finns det också möjlighet till att hyra studentbostad. Efter avslutad utbildning med godkända betyg får du en yrkeshögskoleexamen.

Ansökan
Görs via campustelge.se. Samtliga betygsdokument, tjänstgöringsintyg och övriga meriter bifogas i webbansökan senast den 3 juni 2019.

Obs! Har du studier som avslutas efter den 3 juni 2019 måste du meddela oss det i god tid för att kunna delta i urvalet/antagningen till utbildningen.

Södertälje kommun, Campus Telge